Maia Sandu: „Am ajuns în situația când trebuie să alegem răul cel mai mic”

Maia-Sandu
Foto: Maia Sandu PC: EVZ.md

Fostul ministru al Educaţiei, Maia Sandu, iniţiatoarea unei noi mişcări politice, consideră că alegerile anticipate reprezintă un rău mai mic în comparaţie cu actuala guvernare. Declaraţii în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „În PROfunzime” de la postul de televiziune „PRO TV Chişinău”, transmite IPN.

„Am ajuns în situaţia când trebuie să alegem răul cel mai mic. Există răul real, adică guvernarea şi răul posibil, care constă în rezultatul unor alegeri anticipate. Desigur că trebuie să evaluăm riscurile anticipatelor, dar răul potenţial este mai mic decât răul real”, a explicat Maia Sandu.

Fostul ministru spune că este gata să renunţe la proiectul său politic, dacă actuala guvernare va implementa reforme care să schimbe spre bine situaţia din ţară. „Admitem un lucru pe care eu nu îl cred, că această guvernare va începe să promoveze, să facă toate lucrurile ca la carte, iar peste trei ani ne trezim într-o țară total diferită. Pot să renunț la proiectul politic, dacă vine cineva să schimbe ţara, să transforme societatea, să asigure democraţie, corectitudine în folosirea banilor publici. Dar eu nu cred că se va întâmpla acest lucru”, a declarat Sandu.

Totodată, Maia Sandu a spus că se pronunţă pentru unirea Moldovei cu România. „Aş vota pentru unire, dacă se va face un referendum. De ce să nu ne gândim la nişte chestii foarte practice, acelaşi spaţiu unic de telefonie mobilă, de ecartament”, a argumentat fostul ministru al Educaţiei.

Maia Sandu a comunicat că până în prezent au fost colectate peste două mii de semnături în susţinerea proiectul său politic şi s-au cheltuit puţin peste 31 de mii de lei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente