Zilele de odihnă: Doi tineri, dintre care unul minor, s-au pornit cu arme la vânătoare

VanatTocuz
Foto: Photo Credit: border.gov.md

15 moldoveni amendați pentru încălcarea regimului de frontieră, în zilele de odihnă. Persoanele au fost depistate de către polițiștii de frontieră în timp ce practicau ilegal pescuitul, vânatul, colectarea produselor lemnoase, cât și în timp ce se aflau în zonă fără deținerea permisului de rigoare. Un caz deosebit a fost înregistrat în zona de competență a Sectorului Poliției de Frontieră Tocuz, unde au fost depistați la vânătoare doi cetățeni moldoveni, dintre care un minor.

La data de 23 ianuarie, o patrulă a Poliției de Frontieră aflată în misiune de supraveghere și control a graniței, a auzit mai multe împușcături pe direcția Tocuz – Petrovka. La deplasarea spre locul faptei au fost depistate două persoane. În urma controlului de rigoare, inspectorii de frontieră au stabilit că este vorba despre doi tineri din satul Tocuz, raionul Căușeni, cu vârste de 17 și 19 ani. La aceștia s-a depistat o armă de vânătoare cu două țevi orizontale, încărcată cu opt cartușe, calibrul 16 mm, pentru care tinerii nu au putut prezenta acte de proveniență.

Pe faptul celor constatate, pentru încălcarea regimului frontierei de stat, pe numele persoanelor a fost aplicată amendă în mărime de 400 de lei. Arma și cartușele au fost ridicate, iar cazul este în continuare cercetat în vederea elucidării circumstanțelor.

 

Photo Credit: border.gov.md
Photo Credit: border.gov.md

Angajații Poliţiei de Frontieră, pe parcursul anului 2015, au înregistrat 652 de cazuri de încălcare a regimului de frontieră cu implicarea a 1.132 de persoane. Un număr mare de acțiuni ilegale îl reprezintă practicarea activităților gospodărești fără înștiințare prealabilă sau deținere a acordului polițiștilor de frontieră, fiind semnalat un număr de 880 persoane.

La fel, pentru braconaj au fost amendate 194 de persoane, dintre care 187 – pescuit și 7 – vânat. De la începutul anului curent până în prezent, 24 de cazuri au fost documentate de către polițiștii de frontieră, în care 40 de persoane nu au ținut cont de prevederile legale, încălcând regimul de frontieră.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente