Piedici din partea autorităților, privind restaurarea Cinematografului de Vară de la Buiucani

cinematografcollage
Foto: Nicolai Kirnev și Cinematograful de Vară de la Buiucani

Nicolae Kirnev este un tânăr care vrea să restaureze Cinematograful de Vară din Parcul Butoiaș de la Buiucani. Proiectul se numește „Multifunctional Summer Cinema in Open Air” și are susținere financiară din partea European Cultural Foundation pentru o perioadă de un an.

Inițiativa tânărului de a restaura cinematograful de vară de la Buiucani a apărut încă din 2011. De la idee la implementare, Nicolai a trecut peste mai multe obstacole. Chiar în luna decembrie curent, tânărul s-a trezit că arcada metalică a cinematografului a fost tăiată.

Recent, Nicolai a postat pe Facebook o fotografie, în care se arată că Pretura Sectorului Buiucani îl anunță că în parcul – pădure „Butoiaș” nu a fost și nu există Cinematograf de vară. „Iată așa, vii cu inițiativa și, mai mult, vii cu bani să implementezi un proiect pentru binele orașului tău Chișinău, descrii proiectul în detalii și aștepți ceva ajutor din partea Administrației Locale, dar primești de la Pretura Buiucani răspuns că acolo nu există niciun Cinematograf de vară!”, a scris Nicolai Kirnev pe pagina sa de Facebook.

 

PC: facebook/ Nicolai Kirnev

Într-un interviu pentru #diez, Nicolai Kirnev declara că, dacă Cinematograful de Vară va fi funcțional, acesta va fi gratis, aici tinerii având posibilitatea să facă cunoștință cu alte culturi, limbi și valori. „Filmele vor fi proiectate în diferite limbi, pe diferite subiecte, inclusiv teme legate de istoria și problemele orașului nostru. Vrem să organizăm dezbateri împreună cu spectatorii despre subiectele și problemele ridicate în filmele noastre. Astfel, vrem să distrugem stereotipurile care există în societate, să demonstrăm că nu trebuie să fie important în Moldova în ce limbă vorbești sau ce partid susții, dacă ai același scop ca și cei din jur. Vom promova ideea că este important pentru noi, tinerii, să fim activi și să contribuim la dezvoltarea armonioasă și stabilă a Chișinăului”, declara Nicolai Kirnev.

 

Cinematograful de Vară, îaninte ca arcada metalică să fie tăiată PC: Nicolai Kirnev
Cinematograful de Vară, înainte și după tăierea arcadei metalice
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente