Incendiu la Ialoveni. O femeie și-a pierdut viața după explozia unei butelii cu gaz

pompieri_19
Foto: DSE

Un alt incendiu soldat cu decesul unei persoane s-a produs în seara zilei de 1 ianuarie în localitatea Bardar, Ialoveni. Pompierii au fost alertați la ora 22.09, pentru a interveni la stingerea incendiului. La fața locului au fost îndreptate două autospeciale, stabilindu-se că o locuință cu o suprafață de 64 de metri pătrați era cuprinsă de flăcări.

Incendiul a fost localizat într-o oră, fiind distruse de foc bunurile materiale din interior. În bucătăria casei a fost depistat, de către pompieri, corpul neînsuflețit, carbonizat al unei femei de 78 de ani, proprietara casei.

Din informațiile operative, se cunoaște că femeia locuia singură, iar incendiul, cel mai probabil, a fost provocat de explozia unei butelii de tip propan-butan, care se afla în casă, conectată la aragaz. Se presupune că a avut loc scurgere de gaz, iar la aprinderea sursei de foc s-a produs deflagrația, urmată de incendiu.

În acest context, pompierii avertizează despre importanța respectării normelor antiincendiare pentru a evita situațiile excepționale. Atenție la exploatarea instalațiilor de gaz, aparatelor de încălzit și cele electrocasnice. Cei care au în grijă persoane în etate și minori, monitorizarea este importantă. Bătrânii și minorii sunt cei mai vulnerabili în fața situațiilor de risc și nu se pot ajuta de unii singuri. În cazul în care observați producerea situațiilor excepționale, alertați de urgență la numărul de telefon 901.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente