Devino voluntar la Little People și ajută copiii și tinerii bolnavi de cancer

adunare voluntari
Foto: PC: Asociația Little People

Asociația Little People, o organizație oncologică, recrutează voluntari. Misiunea Asociației este de a îmbunătăți calitatea vieții copiilor și tinerilor bolnavi de cancer, oferind suport psihosocial pe întreaga durată a tratamentului și după finalizarea acestuia.

Voluntarii selectați vor beneficia de o serie de training-uri de pregătire și de supervizare a coordonatorului local pe toată perioada desfășurării activităților. Ei vor fi implicați în activitățile terapeutice cel puțin o dată pe săptămână de la 15.00 la 17.00 sau de la 17.00 la 19.00, de luni până sâmbătă, în cadrul Institutului Oncologic. De asemenea, aceștia vor crea activități cu scop terapeutic sub îndrumarea coordonatorului, documentând activitatea sub forma unui scurt raport de activitate. Materialele de lucru sunt în totalitate asigurate de asociație.

 

PC: Asociația Little People

Activitățile au rolul de a-i ajuta pe copii și adolescenți să se familiarizeze cu procedurile medicale și mediul de spital, să sporească complianța la tratament, precum și de a crea oportunități de dezvoltare a abilităților personale, de joacă, învățare, liberă exprimare și interacțiune cu ceilalți.

Cerințe din partea voluntarilor:
# Motivație, dedicare și responsabilitate;
# Abilități de comunicare verbală și în scris în limba engleză;
# Cunoașterea limbii române și ruse;

Studiile în psihologie sau științe asociate (asistență socială, pedagogie etc.) constituie un mare avantaj.

 

PC: Asociația Little People

Dacă dorești să te alături echipei Little People, trimite CV-ul și o scrisoare de intenție, ambele în limba engleză, la adresa de email [email protected] sau [email protected] până pe data de 05.01.2016.

În Republica Moldova, Asociația Little People este prezentă din martie 2013, desfășurând activități cu efect terapeutic în cele două secții oncopediatrice din Chișinău. Pentru a afla mai multe despre activitatea Asociației Little People accesează  www.thelittlepeople.ro și www.potisitu.org sau pagina de Facebook.

 

PC: Asociația Little People
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente