(video) Doi tineri din Cantemir au fost reținuți pentru trafic de mercur

mercur
Foto: PC: Inspectoratul General al Poliţiei

Doi bărbaţi sunt suspectați de poliție în legătură cu circulația substanțelor toxice. Bărbații, cu vârstele cuprinse între 25 şi 30 de ani, sunt din oraşul Cantemir. Potrivit polițiștilor, suspecții dețineau opt kg de mercur.

În urma investigaţiilor efectuate de către angajaţii Inspectoratului Naţional de Investigaţii în comun cu IP Cimişlia şi IP Cantemir, s-a stabilit că membrii grupării criminale deţineau la ei circa opt kg de mercur. Conform informaţiei preliminare, mercurul urma să fie comercializat pe piaţa neagră a ţării, iar venitul estimat la aproximativ 200 000 de euro.

Ca urmare a percheziţiilor efectuate la domiciliile suspecţilor, forţele de ordine au depistat şi ridicat un pistol pneumatic de model „Bereta”, iar într-un ascunziş săpat în pămînt, au fost depistate două sticle de jumătate de litru, cu o substanţă de culoare argintie, asemănătoare cu mercurul.

Pentru ridicarea şi ambalarea sticlelor, la faţa locului a fost solicitată intervenţia angajaţilor Departamentului Situaţiei Excepţionale, care le-au extras din pământ şi le-au predat poliţiei.

Actualmente, poliţia efectuează măsuri speciale de investigaţie şi acţiuni procesuale privind stabilirea provenienţei substanţei date, precum şi intenţia acestora de a o utiliza.

În acest caz a fost iniţiată o cauză penală în baza art. 224 Cod Penal al RM. Persoanele culpabile de „încălcarea regulilor de circulaţie a substanţelor, materialelor şi deşeurilor radioactive, bacteriologice sau toxice” se pedepsesc cu închisoare de la 5 la 10 ani.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente