Cele mai captivante curiozități descoperite de Ziua Internațională a Frumuseții

11021486_866397513401644_3595774679905305198_o
Foto: PC: Atlas of Beauty/Mihaela Noroc Photography

Astăzi este sărbătorită Ziua Internațională a Frumuseții, care pe data de 9 septembrie 2015 marchează cea de-a 20-a aniversare.

Ziua se sărbătorește începând cu anul 1995, la inițiativa Comitetului Internațional al Esteticii și Cosmeticii (SIDESKO). Este dedicată în special esteticienilor, stiliștilor, designerilor, instructorilor de fitness și a tuturor celor ce lucrează în domeniul înfrumusețării.

Descoperă mai jos câteva curiozități despre frumusețe:

#1. Celebra regină egipteană Cleopatra utiliza gândaci de cârmâz (insecte care cresc pe anumiţi cactuşi), uscaţi şi pisaţi, pentru a-şi colora buzele într-o puternică nuanţă de roşu carmin.

 

Cleopatra
Cleopatra

#2. Primul concurs Miss Universe a fost organizat pentru prima dată în 1926, în oraşul Galveston, Texas, SUA, iar câştigătoarei primei ediţii a „Concursului Internaţional de Trăsături Fizice” a fost Miss Franţa.

#3. Coco Chanel a spus că „O fată trebuie să fie în două feluri: clasică şi fabuloasă”.

#4. Rujul a devenit popular în secolul al XVI-lea, când regina Elisabeta I a Angliei şi doamnele de la curtea acesteia îşi colorau buzele cu un amestec de ceară de albine şi sulfit de mercur roşu.

#5. Make-up artistul Estee Lauder Rick DeCecca poate aplica ruj pe buzele a 303 femei într-o oră. Astfel, el a doborât recordul anterior de 180 de aplicări.

 

PC: weheartit.com
PC: weheartit.com

#6. În Egipt, chiar dacă cele mai scumpe reţete de farduri erau exclusiv la dispoziţia nobililor, şi sclavele aveau fardurile lor. Machiajul începea prin trasarea pleoapei inferioare cu khol negru, pentru a le proteja de vânt şi nisip.

#7. Ideea de a îngriji și de a înfrumuseța pielea a apărut prima oară în Grecia și Roma. Femeile își doreau să-și albească pielea ca simbol al frumuseții și al nobleței și, în acest sens, au creat o cremă-pastă formată din ipsos, făină de fasole, cretă și plumb alb (carbonat de plumb clasic), iar rimelul folosit de grecoaice și de femeile romane era făcut din ouă de furnici și muște zdrobite.

#8. Studiile demonstrează că putem vedea o faţă pentru numai 150 de milisecunde şi să îi apreciem frumuseţea absolut identic cu rezultatul unei analize mult mai îndelungate.

 

PC: andruboar.com
PC: andruboar.com

#9. În Brazilia există mai multe reprezentante ale companiilor de cosmetice decât membri ai armatei.

#10. În Statele Unite se cheltuiesc mai mulţi bani pe frumuseţe decât pe educaţie sau serviciile sociale.

#11. În 1715, în Franţa, au izbucnit revolte în urma lipsei hranei, provocate, parţial, de folosirea făinii pentru pudrarea coafurilor aristocraţilor.

 

PC: mookychick.co.uk
PC: mookychick.co.uk

#diez îți reamintește, cu această ocazie, de proiectul fotografic The Atlas of Beauty, creat de românca Mihaela Noroc, despre care poți citi mai detaliat într-un articol pe #diez.

Taguri: #inspirație
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente