(foto) Sediului Teatrului Satiricus „I. L. Caragiale” a fost renovat! Iată ce schimbări s-au făcut

DSC_4688
Foto: Photo Credit: Chișinău.md

Sediul Teatrului municipal Satiricus „Ion Luca Caragiale” a fost inaugurat după efectuarea lucrărilor de reparaţie capitală. Reconstrucţia clădirii teatrului s-a desfăşurat în perioada anilor 2012-2015, iar costurile pentru renovare au fost suportate de Consiliul municipal Chişinău, în acest scop fiind alocaţi, pe parcursul a trei ani, peste 25 de milioane de lei.

Reconstrucţia sediului Teatrului a presupus edificarea a două nivele noi şi renovarea celor două săli de spectacole. Sala Mare a fost extinsă până la 350 de locuri, iar Sala Mică, de 50 de locuri, a fost renovată. Ambele săli de spectacole au fost dotate cu aparataj modern de iluminare şi de sunet. De menţionat că iniţial clădirea Teatrului Satiricus avea două nivele, cu o suprafaţă totală de 1.741 de metri pătraţi, în prezent însă imobilul are patru nivele, inclusiv subsol şi mansardă, cu o suprafaţă totală de 2.373 de metri pătraţi.

După extindere, actorii teatrului dispun de cabine amenajate cu toate condiţiile necesare pentru buna desfăşurare a activităţii: tehnică, mobilier, baie. Teatrul mai dispune de o sală de balet spaţioasă, de sală de lectură, bibliotecă, două costumerii, spălătorie pentru costume, spaţii pentru păstrarea decorului şi a recuzitei, precum şi ateliere de croitorie, pictură şi tâmplărie.

Potrivit colectivului teatrului, renovarea făcută cu suportul municipalităţii este o investiţie în cultură şi un suport esenţial pentru buna activitate, în prag de aniversarea a 25 de ani de la fondarea instituţiei.

DSC_4740

DSC_4771

DSC_4762

DSC_4693

DSC_4701

DSC_4688

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente