Dumitru Diacov declară că PDM nu va fuziona cu PCRM

diacov
Foto: Dumitru Diacov PC: europalibera.org

Preşedintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, exclude fuzionarea formaţiunii pe care o reprezintă cu PCRM. Declaraţia a fost făcută în cadrul emisiunii „În PROfunzime” de luni seara, 23 noiembrie, de la postul de televiziune „PRO TV Chişinău”, transmite IPN.

Sunt doar nişte speculaţii. Fuzionarea Partidului Democrat cu alte partide s-ar putea produce doar prin absorbţia altor partide, dar aş dori ca la guvernare să se afle o stângă puternică, unită, civilizată, pro-europeană”, a declarat Dumitru Diacov.

Fondatorul PDM consideră că anume formaţiunea pe care o reprezintă trebuie să propună formarea Guvernului şi să desemneze candidatura viitorului premier: „Mâine vom discuta despre aceasta la partid. Democraţii ar trebui să propună formarea noului guvern și să-şi asume răspunderea funcţiei de prim-ministru”. Întrebat dacă ar putea fi desemnată candidatura lui Vlad Plahotniuc pentru funcţia de premier, preşedintele de onoare a declarat că nu exclude această variantă, dar ar accepta şi candidatura lui Iurie Leancă.

Fruntaşul democrat s-a arătat mai puţin optimist în privinţa investirii unui Guvern tehnocrat, după cum propune PLDM. „Premier tehnocrat şi neafiliat sună frumos la prima vedere, este o idee simpatică, dar dacă vine de la un partid politic, devine suspicios”, a declarat Diacov.

Pe de altă parte, Dumitru Diacov s-a arătat optimist că în cele din urmă se va ajunge la o înţelegere cu PLDM. „Mai mulţi din PLDM au fost crescuţi de PDM. Sper să găsim limbaj comun”, a afirmat preşedintele de onoare al PDM.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente