Guvernul Streleț a fost demis. Moțiunea a fost votată de Parlament

_dor3945_0
Foto: Photo Credit: Gov.md

Guvernul condus de Valeriu Streleț a fost demis. Majoritatea parlamentară a susţinut moţiunea de cenzură înaintată în plenul Parlamentului săptămâna trecută de către 42 de deputaţi din PSRM şi PCRM. Moţiunea a fost votată de 65 de deputaţi din 99 înscrişi. Liberalii şi cei din grupul Leancă s-au abţinut de la vot.

Fracţiunea Partidului Democrat a susţinut moţiunea de cenzură înaintată de Partidul Socialiştilor şi Partidul Comuniştilor. Marian Lupu a declarat de la tribuna Parlamentului că votul de neîncredere este acordat premierului, nu omului şi nu politicianului Streleţ, iar dacă acesta va continua activitatea politică, PDM e gata să conlucreze.

Potrivit lui Streleț, susţinerea moţiunii de cenzură va provoca o perioadă de blocaje financiare. Totodată, votarea moţiunii de cenzură va constitui un act de trădare pentru partenerii externi, care au crezut în viitorul european al țării noastre. Premierul a declarat la tribuna Parlamentului că cele invocate de deputații PSRM nu sunt altceva decât nişte falsuri și că, compania acestuia, Bioprotect, nu a fost implicată în facilitarea activităţii unor agenţi economici şi în scheme de corupţie.

Totodată, acesta a menționat în discursul său final, că pe 17 octombrie acesta ar fi fost telefonat de Vlad Plahotniuc, prim-vicepreședinte autosuspendat al PDM. „Am fost sunat de Vlad Plahotniuc, dar nu i-am răspuns şi i-am spus lui Andian Candu să-i transmită să nu mai telefoneze, pentru că eu nu discut problemele Alianței cu o persoană privată, care nu deţine nicio funcţie şi nici nu este membru de partid.”

Premierul demis a declarat că urmează să se discute în interiorul partidului care vor fi acțiunile de mai departe.

Guvernul Streleţ a fost învestit pe 30 iulie 2015 cu votul a 52 de deputaţi din fracţiunile Partidului Liberal Democrat, Partidului Democrat şi Partidului Liberal, după ce fostul premier, Chiril Gaburici şi-a anunţat demisia pe 12 iunie.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente