Explicațiile lui Marian Lupu înainte de a fi demis Guvernului Streleț

12196261_1266878643338138_7470666798059153557_n
Foto: Streleț Photo Credit: Igor Dodon/Facebook

Moțiunea de cenzură înaintată Guvernului Streleț a trecut de Parlament. Înainte însă de a fi votată, liderul Partidului Democrat, Marian Lupu, în discursul său a enunțat de ce PDM a susținut această moțiune.

Marian Lupu și-a început discursul amintind faptul că acesta l-ar fi rugat pe Streleț să demisioneze din funcția de prim-ministru. Apoi votul de azi al democraților s-a axat pe comportamentul lui Streleț.

Politic există o problemă de imagine când asupra unui prim ministru planează astfel de acuzații, iar el nu este capabil să le combată convingător. Mai mult, afirmă chiar el că a făcut afaceri cu una din firmele acuzate de delapidări de la BEM încă în perioada când aceasta firmă se afla în plin scandal mediatic pe acest subiect, ceea ce indică și faptul ca lucrurile s-au făcut conștient.

Aici sunt si aspecte morale, dar și politice, care trebuie avute în vedere când discutăm de postul de prim-ministru și de imaginea Guvernului, inclusiv în afara țării. Pentru PDM însă nu acesta este motivul de bază care a declanșat lipsa de credibilitate a premierului”, a spus liderul democrat.

De asemenea, Lupu i-a reproșat lui Streleț că acesta își bate capul mai mult de partid decât de problemele oamenilor din Moldova.

„Premierul Streleț a fost votat de PDM să facă treabă la Guvern, să conducă Executivul și să se ocupe de problemele oamenilor. Ce face el de două săptămâni? Se ocupă doar de partid și face avocatură pentru dl Filat pe la televiziuni și în străinătate. A ieșit de câteva ori la presă, într-o stare de puternică surescitare și i-a atacat pe cei care l-au votat să fie prim-ministru, iar toate acestea inclusiv de la tribuna Guvernului, în calitate de prim-ministru, așa cum a văzut el cândva că făcea fostul său șef de partid.”

„Astfel, Partidul Democrat consideră inacceptabil acest comportament și această atitudine față de funcția de prim-ministru, ea nu este o atitudine de responsabilitate, ci o atitudine de dezorientare, ce denotă lipsa capacității să conducă Guvernul în situația complicată în care se află țara, de aceea PDM s-a alăturat și a votat moțiunea de cenzură.”

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente