Usatîi din izolatorul CNA: Mi-a părut rău să aflu că Filat nu mai este alături de mine în izolator

renato-655×360
Foto: PC: livenews.md

Ana Ursachi, avocata liderului Partidului Politic „Partidul Nostru”, Renato Usatîi, a ținut în această după-amiază o conferință de presă în care a evocat motivele reținerii lui Renato Usatîi. În cadrul acesteia, avocata a dat citirii unui mesaj transmis de către clientul său din izolator. Vedeți mai jos textul integral al acestei scrisori:

Ei erau siguri că eu nu am să mă întorc și au făcut ce au putut. Ideea era ca prin intimidări să mă facă să părăsesc țara, ori fiind plecat să nu mă mai întorc în Republica Moldova. Eu nu mă las intimidat și nu voi părăsi protestele din cauza isteriei regimului care se prăbușește. Pentru prima dată de când este în această funcție, Timofti a dat un semn de viață, ordonând arestarea mea. Cred că era mai bine dacă se trezea mai devreme, dar nu pentru comenzi, ci pentru a face ceva bun în țară. Mă întreb de ce în celula în care stau eu acum nu este și Ilan Șor, care pentru declarațiile oferite împotriva lui Filat are protecție de la stat. Vă asigur că cea mai bună protecție pentru Șor și pentru ca el să nu mai poată cheltui banii furați împreună cu Filat este pușcăria și izolarea. Așa vor fi protejați și banii statului și Șor de la răzbunarea lui Filat.

În cazul în care Procuratura va cere arestul meu, iar așa un mandat va fi eliberat, vom vedea dacă sunt sau nu influențați procurorii de către Plahotniuc. Mai continuă Ion Pleșca de la Curtea de Apel să fie deranjat și dirijat de vechiul săi prieten Timofti.

Am un mesaj foarte important pentru cei care au uzurpat cârma țării: Dacă eu ies, va fi vesel. Dacă nu, va fi foarte trist pentru ei.

Cer procurorului general și ministrului Afacerilor Interne să nu mai ascundă pe sub masă dosarele înscenate mie, ci să aibă curajul să arate unei lumi întregi că acuzațiile stupide care le-au formulat sunt stupide și ca cetățenii să vadă cât de mult se tem de mine cei care m-au comandat.

Ceea ce ține de afirmația lui Timofti auzită recent într-o înregistrare unde el mă numește bandit, vreau să-i spun că acum ratingul meu în Republica Moldova este la fel cum ar trebui să fie ratingul unul președinte de țară, iar ratingul lui Timofti este la fel de mic ca la restul bandiților de la guvernare.

Îi recomand lui Plahotniuc să-i lase pe judecători și procurori în pace să decidă conform legii. Și îi mai spun lui Plahotniuc că asta este o recomandare a Ministerului Sănătății (n.r rus. Плахотнюк это Минздрав предупреждает).

Mi-a părut rău să aflu că Filat nu mai este alături de mine în izolator și că dezbrăcarea miresei se petrece în Penitenciarul Nr. 13.

P.S Jos Timofti. Jos Guvernul. Jos Alianța de la guvernare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente