(video) Renato Usatîi a fost reținut pentru 72 de ore. Se fac percheziții la sediul Partidului Nostru

us re
Foto: Renato Usatii

Renato Usatîi a fost reţinut pentru 72 de ore. Acesta a refuzat să dea declaraţii în cadrul audierilor pe marginea dosarului deschis după ce el a făcut publice mai multe interceptări ale discuţiilor telefonice dintre fostul premier, Vlad Filat, învinuit de acte de corupţie, şi omul de afaceri Ilan Şor, primar de Orhei.

Reamintim că primarul de Bălți și liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, a fost reținut în această seară de către un grup de mascați ai Serviciului de Informații și Securitate, chiar la ieșirea din Aeroport. Acesta a fost escortat cu o mașină la Procuratura Generală unde urma să dea declarații.

Potrivit ordonanței semnate de procuror, liderul Partidului Nostru este bănuit de încălcarea articolului 178 Cod Penal şi anume violarea dreptului la secretul corespondenţei şi al convorbirilor telefonice. Cauza penală pe numele lui Usatîi a fost deschisă la 20 octombrie. Potrivit documentului, acesta a fost citat telefonic să se prezinte la Procuratura Generală, însă din motive necunoscute organelor competente, Usatîi nu s-a prezentat.

Iată ce prevede acest articol din Codul Penal:
(1) Violarea dreptului la secretul scrisorilor, telegramelor, coletelor şi altor trimiteri poştale, al convorbirilor telefonice şi înştiinţărilor telegrafice, cu încălcarea legislaţiei, se pedepseşte cu amendă în mărime de până la 4.000 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 120 la 180 de ore.

(2) Aceeaşi acţiune săvârşită:
a) cu folosirea situaţiei de serviciu;
b) prin utilizarea mijloacelor tehnice speciale destinate pentru obţinerea ascunsă a informaţiei;
c) în interesul unui grup criminal organizat sau al unei organizaţii criminale se pedepseşte cu amendă de la 4.000 la 8.000 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 100 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la trei ani, sau cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a desfăşura o anumită activitate pe un termen de până la trei ani.

Actualmente, se efectuează percheziții în casa liderului Partidul Nostru.

Între timp, forțele de ordine au făcut percheziții la sediul Partidului Nostru:

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente