(live video) Consiliul AIE 3 s-a convocat în ședință. Ce declarau liderii înainte de aceasta

646×404
Foto: Photo Credit: Adevărul.ro

Consiliul Alianţei pentru Integrare Europeană 3 s-a convocat astăzi, 24 octombrie, la 17.30, într-o ședință la sediul Parlamentului, transmite IPN.

Premierul Valeriu Streleţ, care şi este liderul Partidului Liberal Democrat cât timp Vlad Filat se află în arest preventiv, a declarat ieri că speră „să fie găsit un numitor comun pentru a asigura stabilitatea politică atât de necesară Republicii Moldova în aşa momente critice”.

Ne vom întâlni, vom discuta, voi înţelege ce au colegii în minte, cum văd procesele, cum văd propunerile de reforme pe care le-am înaintat acum şi le-am spus că trebuie să le facem, pentru că sunt scrise în programul de guvernare şi în Acordul de Asociere”, a declarat Streleţ, menţionând că-i pare rău că membrii de Alianţă îl atacă în absenţa sa.

Joi, după ședința Parlamentului, Andrian Candu a declarat că îşi doreşte ca Alianţa de guvernare să rămână viabilă şi să muncească în beneficiul ţării. „Am remarcat un comportament al colegilor din PLDM pe care îl considerăm necorespunzător. Am încercat să convingem colegii din PLDM să vină cu o minte lucidă, ca înțelepciunea să prevaleze, să revină la dialog”, a declarat speakerul.

Mai mult, Candu a spus că PLDM trebuie să lase la o parte furia şi frustrările şi să revină în alianţă. „Să revină în Alianţa pe care au părăsit-o deja pe jumătate, să accepte regulile de dialog şi conlucrare într-o alianţă politică şi sigur vom găsi soluţii la toate problemele”, a spus Andrian Candu.

Liderul PL, Mihai Ghimpu, afirma la o zi după reținerea lui Vlad Filat că „Alianţa nu a murit. Nu e beton, dar există”. Ghimpu a declarat în cadrul unei întâlniri cu Ambasadorul SUA că Republica Moldova are nevoie de stabilitate politică pentru realizarea angajamentelor AIE 3. Partidul Liberal nu se va abate de la drumul pe care a pornit și vrea elucidarea cazului de la cele trei bănci. „PL vrea reforme în toate domeniile, combaterea corupției și vrem ca AIE 3 să fie o echipă care-și asumă nu doar funcțiile, ci și responsabilitatea”, declara joi liderul PL.

Menționăm că aceasta este prima ședință a AIE 3 după ce, pe 15 octombrie, 79 de deputați, printre care PDM și PL au votat pentru ridicarea imunității parlamentare a lui Filat, care este acuzat de corupţie pasivă şi trafic de influenţă. După votarea de către deputați a ridicării imunității, fostul premier a fost escortat la Centrul Naţional Anticorupţie, unde a fost reţinut pentru 72 de ore. Duminică, 18 octombrie, Judecătoria Buiucani a decis ca liderul PLDM să rămână în arest preventiv pentru următoarele 30 de zile.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente