DIP infirmă acuzițiile avocaților: Vlad Filat a beneficiat de dreptul de a vorbi cu rudele

12107892_1258458324180170_7092544496612750817_n
Foto: Photo Credit: Facebook/Igor Dodon

Conducerea Departamentului Instituții Penitenciare infirmă declarațiile vicepreședintelui PLDM, Vadim Pistrinciuc, potrivit cărora, „nimeni nu cunoaște nimic despre ce se întâmplă și de starea dlui Filat”.

Potrivit unui comunicat de presă remis de către instituție, despre transferul lui Vlad Filat, din izolatorul CNA la Penitenciarul 13, au fost în primul rând anunțați avocații acestuia. Totodată, fostul premier a avut dreptul de a vorbi cu rudele. Vedeți mai jos textul integral:

În legătură cu unele speculații apărute în presă privind lipsa accesului avocaților la învinuitul Vladimir Filat, Departamentul Instituțiilor Penitenciare vine cu următoarele precizări:

În seara de 23 octombrie 2015, învinuitul a fost transferat la Penitenciarul nr.13-Chișinău, fapt despre care au fost informați în primul rând avocații dânsului.

De asemenea, în timpul aflării sale la penitenciar, Vladimir Filat a beneficiat de dreptul de a vorbi cu rudele.

Menționăm că, în conformitate cu Hot. Guv. Nr. 583 din 26.05.2006 „Întâlnirile deținuților cu avocații nu se includ în numărul întrevederilor stabilite de legislație. Numărul şi durata lor nu sunt limitate, însă ele au loc în timpul liber al deținuților şi numai în intervalul deșteptare – stingere al zilelor lucrătoare”.

Prin urmare, aparițiile în presă precum că i s-ar fi încălcat acestuia drepturile în penitenciar sunt nefondate și nejustificate”.

Reamintim că ieri și astăzi, avocații, dar și unul din vicepreședinții PLDM, Vadim Pistrinciuc, au anunțat că nimeni nu cunoaște nimic despre ce se întâmplă și de starea dlui Filat după ce vineri, 23 octombrie, Curtea de Apel Chișinău a decis ca liderul PLDM să rămână în arest. Ex-premierul nu a mai fost dus la CNA, în izolator, ci în Penitenciarul 13, asta pentru că, susține CNA, avocații liderului PLDM ar fi trebuit să scrie o cerere dacă se dorea ca Filat să rămână în izolatorul instituției.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente