Pistrinciuc: „De ieri avocații nu au acces la Filat. Nimeni nu cunoaște ce se întâmplă”

11013459_1070984782911605_4593947486649093382_n
Foto: Photo Credit: Mircea Zatushevschi/Facebook

După ședința de judecată care a avut loc vineri la Curtea de Apel, liderul PLDM, Vlad Filat, a fost transferat din izolatorul CNA la Penitenciarul nr. 13 de pe str. Tighina din Capitală. „De ieri, avocații nu au acces la el, nimeni nu cunoaște nimic despre ce se întâmplă și de starea dlui Filat”, anunță unul din vicepreședinții PLDM, Vadim Pistrinciuc, într-o postare pe Facebook.

„Ieri, după ședința de judecată, Președintele Vlad Filat a fost transferat din izolatorul CNA. De ieri, avocații nu au acces la el, nimeni nu cunoaște nimic despre ce se întâmplă și de starea dlui Filat. Îngrădirea accesului avocaților, izolarea totală, în condiții necunoscute este un abuz grav, o încălcare gravă a drepturilor omului. Nici nu e vorba de justiție! Dar cel mai important, se demonstrează clar obscuritatea acestui caz!”, susține Pistrinciuc.

Tot ieri, avocații lui Filat susțineau că nu li s-a permis accesul la clientul lor, pe motiv că „vizitele au loc numai până la ora 15.00 și numai în zilele de lucru”, deși până acum avocații aveau acces nelimitat.

UPDATE: DIP infirmă acuzițiile avocaților: Vlad Filat a beneficiat de dreptul de a vorbi cu rudele

Reamintim că vineri, 23 octombrie, Curtea de Apel Chișinău a decis ca Liderul PLDM să rămână în arest. Ex-premierul nu a mai fost dus la CNA, în izolator, ci în Penitenciarul 13, asta pentru că, susține CNA, avocații liderului PLDM ar fi trebuit să scrie o cerere dacă se dorea ca Filat să rămână în izolatorul instituției.

„După ce se epuizează căile de atac în cazul arestaților, aceștia sunt transferați la penitenciar. Sunt cazuri când arestații depun cerere ca să rămână în izolatorul CNA, însă, deoarece CNA dispune de puține încăperi, se admite solicitarea în funcție de celulele disponibile. Dl Filat nu a depus nicio cerere și s-a mers pe procedura obișnuită. În cazul în care o va depune, aceasta va fi examinată și i se va da curs, dacă vor fi camere libere”, declara Angela Starinschi, purtătorul de cuvânt al CNA.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente