(video) Droguri din Bulgaria, vândute în cluburile din Chișinău. 6 persoane au fost reținute

img_1589
Foto: Rețea de traficanți care aduceau droguri din Bulgaria și le vindeau în Chișinău, destructurată de poliție

Șase persoane cu vârste cuprinse între 17 și 36 de ani, domiciliați în municipiul Chișinău, membre ale unei grupări infracționale, suspectate de comercializarea ilegală a drogurilor, au fost reținute. Venitul anual al acestora se ridică la aproximativ 60 de mii de euro. Suspecții au fost documentați și filați mai bine de trei luni de zile.

Ca urmare a investigațiilor efectuate, polițiștii au stabilit că suspecții au organizat o filieră de contrabandă cu substanțe narcotice, de unde în fiecare lună, transportau din Bulgaria câte circa 1.000 de pastilele extasy, procurate la prețul de 2.000 de euro, care apoi erau realizate pe teritoriul Moldovei.

În urma realizării mărfii, „afaceriștii” obțineau circa 5.000 de euro, bani împărțiți între membrii grupării conform rolurilor stabilite. Totodată, traficanții realizau și heroină, de unde obțineau sume mult mai mari, un gram de heroină fiind vândut la prețul de 2.000 de lei. Marfa era răspândită de cele mai dese ori în cluburile de noapte din Chișinău.

image-8c835bf87f84842c8ff8cf25f30ab9a986656c1ae30782222dc3eceb8e54b3e4-v

Ca urmare a perchezițiilor corporale, în automobilele și locuințele suspecților, forțele de ordine au ridicat circa 600 de pastile extasy, 150 de gr. de heroină în sumă de 300 de mii de lei, opt pachețele cu marijuană, un pistol de model „Stalker”, fără acte și permis de port armă, un telefon mobil și un cântar electronic care era folosit la realizarea substanțelor narcotice.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 2171 alin. 4 Cod Penal al RM. Conform legislației în vigoare, persoanele culpabile de „Circulația ilegală a substanțelor narcotice, psihotrope sau a analoagelor lor în scop de înstrăinare” se pedepsesc cu închisoare de la 7 la 15 ani.

Cinci dintre suspecți sunt reținuți pentru 30 de zile, iar persoana minoră a fost eliberată sub răspunderea părinților.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente