S-a amânat procesul care urma să decidă prelungirea arestului lui Filat

interviu Vlad Filat
Foto: Vlad Filat PC: timpul.md

Aceasta ca urmare a solicitării avocaților lui Filat, care au invocat faptul că nu au reușit să studieze tot dosarul.

Decizia instanței a fost luată în lipsa fostului premier, ca urmare a unui demers în acest sens depus de partea apărării, informează agora.md.

Ședința de judecată urmează să fie continuată mâine, începând cu ora 9 dimineața.

„Termenul de 72 de ore expiră mâine la 17.15. Dacă până atunci instanța nu reușește să emită o decizie de prelungire a arestului, va fi liber”, a declarat avocatul lui Filat, Igor Popa.

Procurorul Adriana Bețișor susține că în urma perchezițiilor, dar și a altor investigații, au fost găsite suficiente probe pentru a cere eliberarea unui mandat de arest pe numele acestuia, inclusiv pentru că Filat ar putea să influențeze martorii, scrie moldova.org.

Există temeiuri rezonabile care nemijlocit au fost atestate urmare a investigațiilor în cauza penală, inclusiv în urma perchezițiilor care au fost făcute, multe înscrisuri care confirmă anumite aspecte ce prezintă tangență inclusiv cu autodenunțul care a fost făcut în cadrul cauzei penale, a declarat procurorul, precizând că cere eliberarea unui mandat de arest pe numele lui Vlad Filat pe un termen de 30 de zile. Au fost descoperite și unele înscrisuri care atestă aspecte inclusiv legate de companiile din dosarul Băncii de Economii.

„Sunt multe alte aspecte și temeiuri de solicitare a aplicării măsurii preventive precum potențiale influențări ale persoanelor cărora urmează să le fie atribuită o calitate procesuală în cauza penală pe care o investigăm”, a declarat Adriana Bețișor.

Ea a menționat că au fost interogați și urmează să fie interogați martori pentru a face o investigație în ansamblu pe fiecare aspect care prezintă importanță pentru obiectul examinării cauzei penale.

„Este o cauză complexă la care lucrăm un grup enorm de urmărire penală format din procurori, ofițeri de urmărire penală, ofițeri de investigații, în permanență”. De asemenea, ea a precizat că procurorii se consultă și cu procurorul DNA Mariana Alexandru. „Ne consultăm, însă nu pe cazuri concrete. La general. Este un suport binevenit și îi suntem recunoscători”, a declarat Bețișor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente