(foto) Tradiția Kozel Řezaný, ajunsă în Moldova – Amatorii de bere caută combinația perfectă

collage
Foto: PC: #diez

Berea, fie ea brună sau blondă, este o minune a naturii cu un gust prețios, dar te-ai gândit vreodată să le combini pentru a le simți savoarea? Dacă nu, atunci Kozel Řezaný este alegerea ta următoare atunci când te vezi cu prietenii.

Istoria acestei rețete începe în sătucul ceh Velké Popovice, unde exista o veche tradiție de a amesteca berile Kozel Světlý și Černý. E un obicei apreciat și îndrăgit în întreaga Cehie. Și nu în zadar. Anume amestecul de blondă și brună îți permite să apreciezi pe deplin gustul bogat al berilor Velkopopovický Kozel Světlý și Černý.

Gustul amărui al Kozel Světlý, combinat cu gustul dulciu și aroma caramel a Kozel Černý, au dat naștere berii cunoscute în Cehia drept Kozel Řezaný. Acum, această tradiție frumoasă și savuroasă a ajuns și în Moldova.

Rețeta este foarte simplă – amestecă Kozel Světlý și Černý după rețetele cehe străvechi și savureză gustul tradițional obținut de generațiile celor mai buni berari din Velké Popovice.

Încearcă diferite proporții:

# 80/20 (4 părți blondă și 1 brună) e considerat în Cehia un řezaný clasic, amăreala blondei fiind balansată de gustul fin al brunei;

# 50/50 (jumi-juma blondă cu brună) poate cădea tronc celor ce preferă gustul dulce și aroma caramel conferită de brună.

Dacă dorești să savurezi pe deplin gustul Kozel, ești îndemnat să participi la un concurs simplu, însă care-ți oferă șansa să câștigi premii pe măsură, cum ar fi o halbă special gravată cu logoul Kozel sau o bere Kozel Řezaný. Tot ce trebuie să faci este să accesezi pagina concursului, să alegi echipa cu care te aliezi – Světlý sau Černý. Completezi formularul atașat și îți inviți prietenii să participe și ei ca să câștige o halbă sau o bere. Simplu, nu? Dacă încă nu te-ai convins, vezi mai jos ce spun câștigătorii anteriori despre berea Kozel.

 

Diana, 23 de ani

Berea Kozel are un gust savuros, cu note pronunțate de hamei și, în opinia mea, versiunea brună este cea mai bună. Recomand.

IMG_6827

Mihai, 21

Îmi place Kozel, deoarece e berea preferată și cel mai des consumată! Un mare plus e diversitatea (brună și blondă) și, principala combinație – amestecul acestor gusturi! De fiecare dată e diferit – brună când consum doar bere, blondă – dacă sunt peștișori sau snack-uri. De obicei, le amestec. Noua bere Kozel? Primesc salariul și am plecat la o bere cu prietenii.

IMG_1845-1

Mihai, 25

Îmi place Kozel pentru gustul sau neobișnuit. Prefer mai mult Kozel Brună, dar cel mai tare îmi place black and tan din brună și blondă. Rezany nu am gustat, dar presupun ca e la fel ca black and tan.

IMG_1837-1

Veronica, 21

Îmi place berea Kozel, deoarece nu are acel gust amar caracteristic multor beri. Prefer berea blondă, cea brună mi se pare că aduce a cafea (orice bere brună, nu doar Kozel). Berea blondă Kozel are un gust specific, proaspăt și plăcut. Am gustat Kozel Rezany și mi-a plăcut. Mă așteptam să aducă a berea brună, dar nu, avea un gust nou, neobișnuit, de bere naturală din butoi, proaspătă.

IMG_1830-1

Eugeniu, 24

Îmi place berea Kozel Cerny, a fost o dragoste la prima sorbitură.

IMG_1849-1

Vadim, 19 ani

Am ales Kozel pentru că îmi este foarte aproape de suflet. Este o bere gustoasă, întrucât gustul său e plăcut și o bei din plăcere. De obicei, beau bere brună.

Dumitru, 18 ani

Am ales berea Kozel pentru că are tradiții venite din Cehia, iar eu ador berea cehească. Berea are un gust foarte bun și îți lasă impresii plăcute. Practic, oriunde am merge cu prietenii, servim Kozel.

12038026_865277933554183_2807622966187960043_n

Nu uita, poți să găsești combinația perfectă pentru tine, amestecând Kozel Světlý și Černý așa cum îți place. De asemenea, participă la concursul Kozel Řezaný, invită-ți prietenii și câștigă premii.

IMG_6810

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente