Unele din sfaturile pe care le auzim deseori atunci când avem nevoie de ajutor e: „Caută pe Facebook”. Echipa #diez și-a propus să identifice cele mai utile grupuri moldovenești pe Facebook și, pentru că ele apar zilnic, vom avea o serie de mai multe materiale.

Fiecare material va conține șapte grupuri care credem că vă vor fi de ajutor.

Recapitulare: Lista grupurilor până acum.

I. Lista celor mai utile grupuri pe Facebook-ul din Moldova (1)
II. Lista celor mai utile grupuri pe Facebook-ul din Moldova (2)
III. Lista celor mai utile grupuri IT pe Facebook-ul din Moldova
IV. Lista grupurilor de pe Facebook unde găsești cetățenii moldoveni din diaspore
V. Lista grupurilor de pe Facebook unde poți găsi și adopta un animal de companie

#1. Digital Communication Network (click pe denumire)

 

Digital Communication Network

Acest grup încearcă să unească toți specialiștii din domeniul digital din Estul Europei și Asia Centrală. Pentru a întări relația, pe acest grup puteți găsi oportunități de la Departamentul de Stat SUA, cât și vizite de studiu în Statele Unite. Detalii despre următoarea vizită vedeți aici: Digital Communication Program.

#2. Apps made in Moldova (click pe denumire)

 

Apps Made in Moldova

Acest grup este o încercare de a aduna toate aplicațiile create de către moldoveni într-un singur loc. Astfel, dacă știți sau ați creat vreo aplicație interesantă, puneți-o în grup și participați la discuții.

#3. Călători și călătorii (click pe denumire)

 

Călători și călătorii

Acest grup oferă un spațiu de a împărtăși povești și sfaturi din călătorii. Uneori mai apar și chestii legale, referitoare la vize, migrație și pașapoarte.

#4. Bere Moldova (click pe denumire)

 

Bere Moldova

Dacă vrei să știi ce fel de bere se găsește în Moldova, care este cea mai nouă bere sau cea mai gustoasă bere, trebuie să fii în acest grup.

#5. Fantasy & Science-Fiction Community Moldova (click pe denumire)

 

Fantasy și SF

Dacă îți plac romane ca Lord of The Rings, Game of Thrones, Star Wars sau alți autori SF sau Fantasy, trebuie să intri în acest grup. De asemenea, destul de des iubitorii de fantasy și SF organizează offline-uri în care vorbesc despre vreo carte. Unii chiar scriu și romane fantasy.

#6. Spotteri din Moldova (click pe denumire)

 

Spotteri din Moldova PC: Ion Bolgari

Persoanele din acest grup știu tot ce se întâmplă în spațiul aerian al Republicii Moldova. Știu ce se întâmplă la aeroport, ce fel de avioane zboară și, desigur, fac cele mai frumoase fotografii cu zborurile de avioane.

#7. UTM și USMF

 

USMF

Dacă vrei să fii la curent cu ce se întâmplă în diferite universități din Moldova, grupul Universității Tehnice (UTM) și grupul Universității de Medicină (USMF) sunt printre cele mai active grupuri universitare.