Lista celor mai utile grupuri pe Facebook-ul din Moldova (II)

sfatcollage
Foto: Grupuri utile de pe Facebook-ul din Moldova

Unele din sfaturile pe care le auzim deseori atunci când avem nevoie de ajutor e: „Caută pe Facebook”. Echipa #diez și-a propus să identifice cele mai utile grupuri moldovenești pe Facebook și, pentru că ele apar zilnic, vom avea o serie de materiale.

Fiecare material va conține șapte grupuri care credem că vă vor fi de ajutor. Aici puteți vedea prima listă cu cele mai utile grupuri de pe Facebook-ul din Moldova.


#1. Sfaturi pedijeaba

 

Sfaturi PC: 1000sfaturi.ro
Sfaturi PC: 1000sfaturi.ro

Acesta este un grup unde utilizatorii de Facebook caută răspuns la întrebări, iar aceste întrebări pot fi diverse, de la cum pot să ajungă de la Ciocana la Botanica, până la unde să-mi schimb ecranul de la iPhone sau pe cine să votez la alegeri. Uneori poate fi destul de distractiv. La moment e un Grup Secret și pentru a face parte din el veți avea nevoie de o invitație de la cei 11 mii de persoane care deja sunt în grup.


#2. Grupuri cu Joburi

 

Joburi în Moldova
Joburi în Moldova

Ca și peste tot, majoritatea caută de lucru și pe Facebook, în acest caz sunt câteva grupuri destul de populare ca: Job-uri și Carieră în Moldova, Jobs in Moldova, Job-uri Moldova sau IT Jobs Moldova.


#3. Lupta partidelor pe Facebook

 

Politica în Moldova
Politica în Moldova

Pentru a vedea cam ce se întâmplă în politica din Republica Moldova, grupul luptei partidelor pe Facebook este destul de util, plus că acolo poți vedea cine sunt comentatorii fiecărui partid.


#4. Grupuri de lectură

 

Citesc deci sunt sexy
Citesc deci sunt sexy

Să citești a devenit un trend, astfel au apărut mai multe grupuri legate de lectură. Echipa #diez a identificat câteva din ele care sunt mai active și acestea sunt: Citesc deci sunt sexy, Eu citesc, Tu ce citești la moment, Schimb și Împrumut de cărți și Book-offline.


#5. IT Events

 

IT events Moldova
IT events Moldova

În ultima perioadă evenimentele IT devin din ce în ce mai populare, atât în Moldova, cât și în afara ei, iar pentru a ști mereu ce se întâmplă în această sferă, ar fi bine să fii în acest grup.


#6. Recomandă un film

 

Recomandă un film
Recomandă un film

În zilele de vară, de weekend, de iarnă, atunci când plouă, atunci când seara vrei să privești un film, majoritatea utilizatorilor de Facebook caută filme, iar acest grup vine ca o mănușă pentru acești căutători.


#7. Feminism Moldova

 

Feminism Moldova
Feminism Moldova

Conceptul de feminism prinde rădăcini și în Moldova, iar acest grup permite discuții referitoare la acest subiect, mai ales pentru persoanele care nu prea înțeleg ideea sau despre cum se mai calcă prin străchini și cum putem preveni aceste lucruri.

Următoarea listă cu astfel de grupuri va apărea sâmbătă. Dacă știți sau aveți grupuri pe care le considerați utile, dați-ne adresa în comentarii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente