Lista celor mai utile grupuri pe Facebook-ul din Moldova (I)

grup1collage
Foto: Grupuri utile de pe Facebook din Moldova

Unele din sfaturile pe care le auzim deseori atunci când avem nevoie de ajutor e: „Caută pe Facebook”. Echipa #diez și-a propus să identifice cele mai utile grupuri moldovenești pe Facebook și, pentru că ele apar zilnic, vom avea o serie de mai multe materiale.

Fiecare material va conține șapte grupuri care credem că vă vor fi de ajutor.


#1. Cineva are drum spre …?

 

Am drum spre
Am drum spre

Un grup care îi adună pe oamenii care pleacă undeva și au mașină și locuri, și pe cei care, de asemenea, pleacă undeva și n-au mașină, însă caută locuri. Un fel de carpooling, doar că la nivel de Facebook. Noi l-am folosit de câteva ori pentru a ne reîntoarce din București în Chișinău.


#2. Chișinăul fără microbuze. Șoferii ajută pietonii 

 

Șoferii ajută pietonii
Șoferii ajută pietonii

Acest grup are același principiu ca și primul, doar că în raza orașului Chișinău. Șoferii se ajută între ei, orice informație legată de trafic apare aici, se mai organizează din când în când offline-uri cu membrii grupului.


#3. Evenimente care se întâmplă în Chișinău

 

Evenimente din Chișinău
Evenimente din Chișinău

Pe Facebook-ul din Moldova există 3 grupuri mari: Evenimente ChișinăuEvents pe Facebook pentru Chișinău și Recomandă evenimente. Astfel, dacă căutați evenimente sau vreți să vă promovați evenimentul, verificați aceste grupuri.


#4. Cumpăr-Vând-Schimb

 

Cumpăr-Vând-Schimb
Cumpăr-Vând-Schimb

Dacă căutați lucruri ieftine sau vreți să scăpați de lucruri care nu vă trebuiesc, vedeți următoarele două grupuri, însă atenție, aveți grijă să vă scoateți notificările: CVS Moldova și CVS Chișinău.


#5. Conferințe, burse, stagii

 

Confeirnțe, burse, stagii
Conferințe, burse, stagii

Un grup care se axează pe oportunitățile pentru tinerii din Moldova.


#6. Ask a …

 

Ask a doctor
Ask a doctor

Din informațiile pe care le avem, există patru grupuri mari de Ask. #1. Ask a Woman, #2. Ask a Mom, #3. Ask a Man și #4. Ask a Doctor. Doar că în aceste grupuri puteți ajunge doar dacă sunteți invitați de cineva din interior (excepție făcând, deocamdată, Ask a Doctor). În aceste grupuri se discută lucruri secrete, pe domenii, uneori mai serios, alteori mai puțin serios.


#7. Vegan/Vegetarian Moldova

 

Vegetarieni din Moldova
Vegetarieni din Moldova

Deoarece credem că trebuie să atragem o atenție sporită lucrurilor pe care le consumăm, vă propunem grupul vegetarienilor din Moldova.

Următoarea listă cu astfel de grupuri va apărea sâmbăta viitoare. Dacă știți sau aveți grupuri pe care le considerați utile, dați-ne adresa în comentarii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente