(foto, video) 11 festivaluri muzicale ale verii 2015 la care trebuie neapărat să mergi

dancing-girlhd-wallpaper-picture-ultra-music-fest-2013-wmc-miami
Foto: Festivalurile verii 2015. PC: pixshark.com

Vara este timpul petrecerilor, distracțiilor împreună cu prietenii, iar festivalurile muzicale în aer liber sunt cele mai potrivite și energizante evenimente la care poți obține o doză enormă de emoții explozive și impresii deosebite. #diez îți propune o listă cu câteva dintre cele mai importante festivaluri ale verii 2015 pe care nu trebuie să le ratezi.

#1. Exit Festival, Serbia

 

PC: Facebook/Exit Festival
PC: Facebook/Exit Festival

Festivalul Exit se va desfășura în perioada 9-12 iunie și este unul muzical, ce are loc anual în Pădurea Petrovaradin din orașul Novi Sad, Serbia. Este unic în felul său, deoarece a început cu o acțiune studențească ce lupta pentru pace în Serbia și în Balcani. Artiști de talie internațională au vizitat festivalul, printre care: Moby, The Prodigy, Snoop Dog, Placebo ș.a.

Așa a fost în 2014:

Mai multe informații vezi aici.

#2. The Ride Festival, SUA

 

PC: ridefestival.com
PC: ridefestival.com

The Ride Festival va avea loc pe 11 și 12 iulie, la Telluride, Colorado, SUA. Desfășurat anual din 2012, a înregistrat performanțele a Edward Sharpe & the Magnetic Zeros, Ben Harper, Thievery Corporation, ș.a.

Iată teaser-ul evenimentului:

Mai multe informații vezi aici.

#3. Glastonbury Festival, Anglia

 

PC: glastonburyfestivals.co.uk
PC: glastonburyfestivals.co.uk

Glastonbury Festival va avea loc în perioada 24-28 iunie. Este unul dintre cele mai recunoscute festivaluri muzicale, ce se petrece din anul 1970.

Iată festivalul în 2014:

Detalii vezi aici.

#4. Woodstock Festival, Polonia

 

PC: Facebook/Woodstock Festival
PC: Facebook/Woodstock Festival

Woodstock este un festival muzical ce se va desfășura la cea de-a 21-a ediție în zilele de 30, 31 iulie și 1 august. Este cel mai mare festival în aer liber din Europa. Sloganul acestuia este „Dragoste, Prietenie și Muzică”.

Așa a fost anii trecuți:

Vezi mai multe detalii aici.

#5. Roskilde Festival, Danemarca

 

PC: Facebook/Roskilde Festival
PC: Facebook/Roskilde Festival

Roskilde Festival va avea loc în perioada 27 iunie-4 iulie, în orășelul Roskilde, de pe insula Zelandia. Este un eveniment ce durează anual timp de o săptămână, unde vin circa 130 de mii de vizitatori din întreaga lume să urmărească cei 170 de artiști care evaluează pe cele 7 scene instalate pe teritoriu. Banii acumulați în urma festivalului merg pentru binefacere.

Anunțul pentru 2015:

Vezi detalii aici.

#6. Eurockéennes Festival, Franța

 

PC: telerama.fr
PC: telerama.fr

Desfășurat în perioada 3-5 iulie, acest eveniment este unul major nu doar pentru Franța, ci și pentru toată Europa. Vor veni numeroși artiști, printre care Sting, Major Lazer, Angus and Julia Stone, Die Antwoord ș.a.

Așa a fost anul trecut:

Vezi mai multe aici.

#7. Gustar, Moldova

 

PC: #diez
PC: #diez

Festivalul Gustar, organizat anual în rezervația cultural-naturală Orheiul Vechi, a devenit un eveniment cultural reprezentativ pentru Republica Moldova, fiind unul dintre puținele evenimente muzicale autohtone. În acest an se va desfășura în perioada 22-23 august.

Iată video despre Gustar:

Detalii vezi aici.

#8. Sziget, Budapesta, Ungaria

 

PC: Sziget.hu/ Balázs Mohai
PC: Sziget.hu/ Balázs Mohai

Festivalului recent i-a fost atribuit titlul de „Best European Major Festival” pentru a doua oară în ultimii patru ani. Aspectul multicultural al evenimentului caracterizează conceptul de Insulă a Libertății, festivalul având loc între 10 și 17 august și găzduind zeci de artiști de vază din lumea muzicii. Urmărește #diez pentru alte detalii despre Sziget.

Iată cum s-au distrat la Sziget în 2014:

Descoperă detalii într-un articol pe #diez.

#9. Open’er Festival, Polonia

PC: virtualfestivals.com
PC: virtualfestivals.com

Festivalul Open’er se desfășoară în orașul Gdynia, situat în nordul țării, în perioada 1-7 iulie. Acest eveniment este unul dintre cele mai majore manifestații muzicale din Polonia, ce invită adepții tuturor stilurilor muzicale, astfel încât la festival vor evolua cântăreți ce sigur vor fi pe placul fiecăruia. Pe lângă melodii renumite, teritoriul va deține și un podium pentru show-uri de modă, zonă pentru copii, disco și altele.

Așa s-a distrat lumea în 2014:

Mai multe despre eveniment puteți vedea aici.

#10. Festival Internacional de Benicassim, Spania

 

PC: maghine.com
PC: maghine.com

Festivalul este unul dintre cele mai importante evenimente muzicale ale Europei, se petrece anual în apropierea orășelului Benicassim. Este o localitate micuță, cu numai câteva cartiere, însă care se întinde pe 6 km de-a lungul malului mării. Oaspeții au parte de distracție toată noaptea, artiștii intră pe scenă când soarele apune, pentru a întâlni răsăritul tot în fața mulțimii. Va avea loc în perioada 16-19 iulie. Aici poate fi văzută lista artiștilor ce vor participa.

Video de anul trecut:

Detalii aici.

#11. UNTOLD Festival, Cluj-Napoca, România

 

PC: edmromania.ro
PC: edmromania.ro

4 zile de Festival, începând cu 30 iulie și până pe 2 august, în România vor evolua circa 150 de artiști, printre care: Avicii, David Guetta, ATB, Armin Van Buuren, Adam Beyer, Cazzette ș.a.

Iată promo video al evenimentului pentru 2015:

Vezi detalii pe site-ul festivalului.

#diez vă dorește distracție la maxim și o vară cât mai interesantă!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente