(video) Trailer: Chișinăul interbelic va fi recreat în 3D

11051824_866397313428219_4086350916378408509_n
Foto: PC: Facebook/Constantin Baghici

Chișinăul, în perioada interbelică, era un oraș frumos și curat, cu arhitectură deosebită, linii de tramvai și priveliști care pot fi acum admirate doar în fotografiile vechi. Designerul Constantin Baghici a prezentat de curând trailerul la filmul său 3D, ce va recrea Capitala acelor timpuri.

Documente istorice, fotografii și secvențe de film servesc drept sursă de informare pentru contemporani despre cum a fost orașul în care trăim astăzi fără aglomerație, microbuze, construcții ilegale și demolarea clădirilor ce reprezintă monumente arhitecturale importante.

 

PC: Facebook/Constantin Baghici
PC: Facebook/Constantin Baghici

Designer-ul Constantin Baghici a menționat, în descrierea trailer-ului: „Ideea filmului constă în încercarea, cel puțin pe plan virtual, de a reconstrui ceea ce a fost odată o sursă de mândrie și acum reprezintă doar amintiri triste.

Așadar, am posibilitatea de a vă prezenta în prealabil un trailer – prima versiune a filmului ce ține de orașul Chișinău de odinioară, o scenă care se referă la perioada interbelică și anume – vara anului 1939”.

Iată cum a fost orașul Chișinău în vara anului 1939:

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente