În subterana de lângă Academia de Științe au apărut mai multe desene fosforescente, ceea ce a impulsionat ideea de a crea un proiect unic în Moldova.

Fiind inspiraţi de galeria de artă din una dintre subteranele Bratislavei, s-a decis crearea unui proiect asemănător la Chişinău. Tinerii înţeleg cel mai bine realităţile vieţii de zi cu zi, însă, din păcate pentru Moldova, puţini dintre ei îndrăznesc să-şi exprime public viziunea. Pe de o parte, nu au suficient curaj, pe de altă parte, nu au un loc stabil unde ar putea să-şi exprime gândurile liber.

 

PC: Rodion Gavriloi

PC: Rodion Gavriloi

PC: Rodion Gavriloi

PC: Rodion Gavriloi

„SUBTERANA” este numele viitoarei platforme socio–culturale pentru tinerii artişti din Moldova. Acest loc are drept scop reunirea tinerilor profesionişti care doresc să reeduce societatea prin diferite activităţi muzicale, expoziţii de artă sau alte activităţi educaţionale.

Pentru realizarea acestui proiect, reprezentanţii diferitelor domenii au acceptat să colaboreze. Astfel, partenerii evenimentului sunt: reţeaua cluburilor de film documentar „One World in Schools”, Art Labirint, BEC, POT, Kurabu Music şi Moldcell. Evenimentul este realizat din donaţiile Ambasadei Slovaciei la Chişinău, precum şi cu aportul financiar al participanţilor evenimentului.

Detalii despre lansare proiectului vedeți aici: Subterana.