O subterană din centrul Chișinăului se va transforma într-o galerie de artă

Poster
Foto: Galeria de artă „SUBTERANA” la Chișinău, 2015

În data de 10 octombrie, liderii cluburilor de film din Chișinău și Comrat vor aduce arta mai aproape de sufletele locuitorilor Capitalei. Începând cu ora 15.00, subterana de lângă Academia de Științe se va transforma pentru o zi într-o galerie de artă ce va întruni artiști din domeniul picturii, fotografiei și muzicii.

Fiind inspiraţi de galeria de artă din una dintre subteranele Bratislavei, s-a decis crearea unui proiect asemănător la Chişinău. Doar tinerii înţeleg cel mai bine realităţile vieţii de zi cu zi, însă, din păcate pentru Moldova, puţini dintre ei îndrăznesc să-şi exprime public viziunea. Pe de o parte, nu au suficient curaj, pe de altă parte, nu au un loc stabil unde ar putea să-şi exprime gândurile liber.

„SUBTERANA” este numele viitoarei platforme socio–culturale pentru tinerii artişti din Moldova. Acest loc are drept scop reunirea tinerilor profesionişti care doresc să reeduce societatea prin diferite activităţi muzicale, expoziţii de artă sau alte activităţi educaţionale.

Pentru realizarea acestui proiect, reprezentanţii diferitelor domenii au acceptat să colaboreze. Astfel, partenerii evenimentului sunt: reţeaua cluburilor de film documentar „One World in Schools”, Art Labirint, BEC, POT, Kurabu Music şi Moldcell. Evenimentul este realizat din donaţiile Ambasadei Slovaciei la Chişinău, precum şi cu aportul financiar al participanţilor evenimentului.

Programul detaliat poți să-l vezi pe pagina de Facebook a evenimentului.

Veronica Railean

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente