(video) Valeriu Streleț: „Maia Sandu ar fi un bun Guvernator la BNM”

VALERIU-STRELET
Foto: Valeriu Streleț, PC: tribuna.md

După ce săptămâna trecută se vehicula că Maia Sandu se află printre potențialii candidați care sunt examinați pentru șefia de la BNM, Valeriu Streleț a comentat acest subiect joi seara în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la postul de televiziune N4.

Premierul a declarat că Maia Sandu ar fi un bun guvernator, deoarece anterior aceasta a activat în cadrul Băncii Mondiale și Fondului Monetar Internațional. „După mine, incontestabil ar fi un bun Guvernator. Dânsa are experiență, chiar dacă nu a activat în sectorul bancar al Republicii Moldova, dar este un redutabil economist care a lucrat inclusiv la Oficiul Băncii Mondiale din Chișinău. Înțeleg că ultima perioadă a lucrat la Washington într-o poziție foarte înaltă la Fondul Monetar Internațional. De aceea, eu cred că dânsa cunoaște foarte bine toate elementele financiare, sistemul bancar, de control și de supraveghere – tot ce trebuie să cunoască un bun guvernator”, a declarat premierul Streleț.

 

„Puterea a Patra” cu Gheorghe Gonța. Invitat – Valeriu StrelețSau mai bine Maia Sandu ar fi Guvernatorul Băncii Naționale?

Posted by Privesc.Eu on Thursday, October 8, 2015

 
Reamintim că joi seara, în cadrul emisiunii Interpol de la TV7, Maia Sandu a mărturisit că aceasta este gata să candideze la Președenția statului, dacă va fi votată legea și acesta va fi ales prin vot direct, de către popor.

De asemenea, aceasta a declarat că nu este gata să-și creeze un partid, deoarece nici ea, nici membrii echipei sale nu ar avea suficiente resurse financiare pentru a-l menține. „Pentru moment, am ajuns la concluzia că în această țară nu poți să-ți faci un partid politic, dacă nu ești suficient de bogat. Pentru că altfel, oameni ca mine, care nu sunt foarte avuți și cei cu care am discutat despre un eventual proiect politic, nu sunt oameni care au făcut avere, este practic imposibil. Lipsa banilor este cea mai mare piedică”, a anunțat fosta șefă de la Educație.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente