Pe data de 3 și 4 octombrie, la restaurantul MEZZO din incinta hotelului Berd’s Design, a avut loc o cină specială cu degustare de vinuri alese.

„Cine ştie să deguste un vin bun, ştie să soarbă din el picături de geniu”  Baudelaire

Pe data de 3 și 4 octombrie, la restaurantul MEZZO din incinta hotelului Berd’s Design a avut loc o cină specială cu degustare de vinuri alese. Reuniți din aceeași dorință – de a descoperi sau redescoperi vinuri – invitații au fost întâmpinați cu o selecție a celor mai rafinate vinuri ale caselor de vinuri Purcari, Cricova, Chateau Vartely, Et Cetera, Carpe Diem, Mimi, F’Autor, și Gitana Winery, care a încercat să-i captiveze prin calitatea, aroma și culoarea vinului autohton.

Lumea vinurilor are multe mistere, iar oaspeții serii au avut posibilitatea de a degusta vinuri unice de pe plaiurile roditoare ale Moldovei, toate beneficiind de recunoaștere internațională și de o mulțime de premii la concursurile de vinuri. Vinurile expuse au variat de la vinuri albe și roze (seci, demiseci și demidulci) până la vinuri roșii (seci), toate produse din soiuri europene, caucaziene, dar și soiuri autohtone. Ele ne-au vorbit despre ani mai calzi și mai reci, despre veri secetoase și ploi de toamnă, despre boabe tari sau rotunde, despre sinceritate, răbdare și truda omului.

Chateau Vartely

 

Chateau Vartely

Despre istoria și arta vinului moldovenesc ne-a vorbit invitatul special al serii, somelierul cu renume – Mihai Druță, care este și președintele Asociației de Somelier din Republica Moldova. El ne-a povestit cu multă pasiune și profesionalism despre modul de preparare a vinului, despre cum se degustă și se servește un vin bun, dar și cum se asociază cu diverse bucate. Grație somelierului iscusit, oaspeții au avut ocazia de a descoperi noua gamă de vinuri Individo a renumitei case de vinuri Chateau Vartely, purtător al tradiției vinăriilor franceze.Noua colecție cuprinde patru caractere, patru personalități, patru vinuri care produc emoții intense: Merlot Cabernet Sauvignon, Feteasca Neagră, Rară Neagră Malbec și Traminer Sauvignon Blanc.

Purcari

 

Vinurile Purcari

Surprizele au continuat odată cu cea mai veche vinărie din Moldova, Purcari, care și-a prezentat noua colecție de vinuri Vinohora – o ediție limitată care îmbină soiuri autohtone și soiuri clasice internaționale. Blendul alb reprezintă o horă vinicolă moldo-franceză, ce combină autenticitatea și eleganța de Fetească Albă cu forța și corpolența unui Chardonnay clasic.

Vinurile Cricova

 

Vinurile Cricova

Pornind de la ideea că povestea unei podgorii este cel mai bine spusă de vinul care iese din ea, vinurile Cricova ne-au spus povestea unui climat ideal pentru cultivarea strugurilor și a unor soiuri variate, care contribuie la gustul inconfundabil al vinurilor Feteasca Albă, Feteasca Neagră și Vin Virgin, un vin de excepție, cu nuanţe de prune uscate, coacăză, cireşe coapte.

Vinurile Mimi

 

Vinurile Mimi

Într-o gamă aromatică diferită s-au aflat vinurile de calitate înaltă a Castelului MIMI care își propune să păstreze tradițiile vinicole locale, creând vinuri cu denumiri ce ne aduc aminte de zonele istorice: Mimi Roșu de Bulboaca și Mimi Rose de Bulboaca. Din colecția sa de vinuri, invitații au degustat și vinurile clasice Cabernet Sauvignon și Merlot.

Vinoteca Carpe Diem

 

Vinoteca Carpe Diem

Momente unice de plăcere au fost trăite prin degustarea vinurilor remarcabile Feteasca Regală și Feteasca Neagră, oferite de prima vinotecă veritabilă din Chișinău – CARPE DIEM, care își propune să identifice și să promoveze vinurile bune din Moldova, în special cele din soiuri autohtone, dar și cele din soiuri europene cu renume. Autorul acestor vinuri, Ion Luca, aduce o nouă abordare în lumea vinurilor prin designul innovativ al etichetei de a trăi viața din plin.

Vinăria de familie Et Cetera

 

Et Cetera

Vinăria de familie Et Cetera, apreciată pentru propagarea calității și promovarea viniculturii atât în țară, cât și peste hotare, a îmbogățit simțurile invitaților cu vinurile sale nobile Cuvee Rouge și Sauvignon Blanc. Particularitatea și garanţia succesului vinăriei Et Cetera constă în faptul că este o afacere de familie. Aceasta înseamnă că fiecare membru lucrează asupra cauzei cu mult devotament. Convinși că au tot necesarul de la meleagul natal și pământul roditor, își doresc să producă un vin nobil, unul care ar promova Moldova drept un ţinut al strugurilor cu har.

Fautor

 

Fautor

O altă companie de familie de success, Fautor, recunoscută prin originalitatea prezentării produselor, a fermecat oaspeții cu vinurile sale de autor, calitate și tradiție. O premieră absolută a fost apariția recentă a vinului Cuvee Blanc, un trio mediteranean armonios: vigoare, delicatețe, exotică. Alte vinuri noi de calitate excepțională au fost Savignon Blanc, Cabernet Sauvignon Rose, precum și Merlot, cu aromă de fructe de pădure și nuanță fină de stejar.

Gitana Winery

 

„Surori” marca Gitana Winery

Recent lansat pe piață, vinul „Surori” marca Gitana Winery a impresionat participanții prin prospețimea și eleganța sa cu un gust savuros de fructe și note de piper. Degustarea a continuat cu alte trei vinuri unice cu gust deosebit: Lupi, La Petite Sophie și Saperavi.

Vivani

Deoarece nuanțele catifelate ale unei ciocolate germane de calitate se completează armonios cu aromele bogate ale vinului moldovenesc, invitații au avut parte de o degustare deosebită alături de unicul brand de ciocolată Bio din Moldova – VIVANI, care intră în topul 20 al celor mai bune ciocolate din lume. Ciocolata adevărată nu înseamnă numai plăcere, înseamnă deopotrivă sănătate și energie, iar cea mai fină ciocolată de la Vivani, având 99% cacao a umplut sufletul oaspeților cu multă voie bună.

Restaurantul MEZZO

 

Restaurantul MEZZO

Restaurantul MEZZO a oferit invitaților oportunitatea unică nu doar de a degusta vinuri, dar și de a fi răsfățați de un set meniu delicios, preparat din ingrediente locale proaspete, pline de aromă și savoare. Bucătarul-șef Alexandru Merciuc a îmbinat cu succes vinurile autohtone cu patru feluri de mâncare, de la  specialități italiene (foccacia italiană cu roșii cherry, ravioli cu ricotta și spanac, melanzane) la bucate din carne autohtonă organică (medaglioni de vită, burger gourmet cu steak tocat de vițel, carpaccio) și continuând cu o selecție de deserturi delicioase homemade: panna cotta, crème brulee și înghețată de vanilie cu prune și migdale.

 

Bunătățile bucătarului-șef, Alexandru Merciuc

Deoarece arta de a produce și de a consuma vinul la moldoveni a fost și a rămas o parte integrantă a culturii acestui neam, restaurantul MEZZO își propune să continue povestea magică a vinurilor Moldovei și la anul viitor.

 

Muzică bună la Restaurantul MEZZO