(foto) Familia Berdos a lansat primul și unicul design hotel de 5 * din Moldova. Cum arată acesta?

collage
Foto: BERD’S Design Hotel PC: #diez

Astăzi, 13 mai 2015, a avut loc deschiderea oficială a primului design hotel din Republica Moldova – BERD`S Design Hotel. Investitorii hotelului sunt nimeni alții decât Dorian și Lucia Berdos, cei cărora le aparține și rețeaua de farmacii și optică Felicia și salonul de frumusețe „Cristis”, iar hotelul vine de la o simplă transformare stilistică a familiei lor.

Înscriindu-se cu multă grație în peisajul arhitectural citadin, proiectul și designul sunt creația renumitului arhitect italian Luca Scacchetti împreună cu echipa de designeri din biroul său milanez. Dezvoltarea proiectului a demarat încă în anul 2008. „Acum 7 ani am purces la construcția hotelului. De ce anume acest business? Ce mai poate să facă un om de afaceri căruia îi place frumosul, sănătatea, stilul delicat și istoria? Desigur, ceva care i se primește cel mai bine și atunci am decis să gestionez această afacere ospitalieră. Totodată, acest hotel este gestul meu de dragoste față de acest oraș, față de țară”, a declarat Dorian Berdos în cadrul deschiderii.

Autenticitatea și complexitatea noului hotel se nasc din efortul cumulativ al experților din cele mai diverse domenii: artă, istorie, arhitectură, economie și cultură.

Când am demarat construcția, am înțeles că noi nu avem suficienți specialiști experimentați în domeniul hotelier și din acest motiv ne-am adresat biroului de design al italianului Luca Scacchetti, căruia i-am cerut să ne ajute să creăm un hotel care s-ar încadra în arhitectura orașului Chișinău. Aceștia ne-au cerut multe cărți despre arhitectura noastră, tradițiile care mai apoi au servit drept sursă de inspirație pentru a crea lucruri capabile să transmită autenticitatea noastră culturală într-un design modern și foarte fin”, spune Lucia Berdos.

Suntem ambii absolvenți ai unei facultăți de istorie, iar valorile, tradițiile, istoria țării noastre sunt cele mai puternicie emoții pe care le simțim. Cu ajutorul hotelului, ne-am dorit ca oaspeții noștri să facă cunoștință cu țara noastră – o Moldovă care își păstrează autenticitatea și o transmite generațiilor viitoare”, a mai adăugat Lucia Berdos.

Potrivit familiei Berdos, conceptul de „design hotel”, oferă posibilitatea de a prezenta oaspeților un altfel de standard al serviciilor hoteliere. Mai mult decât atât, datorită decorului autentic și emoțiilor create, acesta este conceput pentru a oferi o experiență unică, specifică doar unui hotel de 5*, astfel oferind cele mai exclusiviste servicii și facilități.

 

IMG_1919

 

Unul dintre obiectivele hotelului este valorificarea tradițiilor naționale. BERD’S Design Hotel îmbină armonios stilul minimalist-modern cu standardele înalte ale unui hotel ce își propune a fi autentic în toate aspectele. Paleta de culori calde, utilizată în decor, a fost inspirată din nuanțele predominante în elementele tradiționale: câmpiile noastre, renumitul vin tradițional și textilele naționale: deci nuanțe de brun, oranj și roșu.

Scopul interiorului a fost foarte măreț, fiindcă noi ca țară continuăm să oferim lumii o imagine primitivă despre noi, pentru că tot ce se face în ultimul timp în design este o aglomerație de obiecte și nu întâmplător multă lume are deja un dezgust pentru acest stil tradițional. Am avut ideea de a pune amprenta pe tradițiile noastre, dar într-o manieră modernă și anume, am luat lucruri foarte simple la bază: brâul și fota (fusta) moldovenească, pe care le-am stilizat și care pot fi văzute acum în fiecare cameră”, spune designerul Lorina Bălteanu.

BERD’S dispune de 33 de camere, inclusiv 3 apartamente de lux, toate amenajate cu mobilier exclusivist. Decorul este definit de elementele tradiționale, parchetul din lemn natural și covoarele cu motive naționale, țesute manual în Tibet, conceptualizate după schițele arhitectului italian Luca Scacchetti.

De asemenea, în fiecare cameră poate fi admirată colecția de ceramică a renumitului sculptor moldovean Iurie Platon. Ca și completare a serviciilor oferite, restaurantul Mezzo, Art Lounge și salonul SPA reprezintă o oază de rafinament și relaxare.

Un alt element esențial sunt covoarele autentice, care datează din sec. XIX și pot fi admirate în tot hotelul drept „icoane ale neamului”. Motivul pe care îl puteți regăsi atât pe aceste covoare, cât și în alte elemente din hotel este Pomul Vieții – acesta reprezintă pomul tinereții și al vieții eterne.

Chiar dacă a fost lansat astăzi, în decurs de 2 săptămâni a fost vizitat de oameni de afaceri din Turcia, Arabia Saudită. Prețurile pentru o noapte la hotel pornesc de la 235 euro și ajung la cifra de 685 de euro pentru un apartament cu mic dejun inclus.

 

IMG_2136

IMG_2129

IMG_2133

IMG_1930

IMG_1938

IMG_1940

IMG_1942
IMG_1946

IMG_1949

IMG_1954

IMG_1955

IMG_1959

IMG_1964

IMG_1965

IMG_1972

IMG_1973

IMG_1979

IMG_1987

IMG_1998

IMG_2002

IMG_2005

IMG_2006

IMG_2008

IMG_2016

IMG_2020

IMG_2024

IMG_2027

IMG_2039

IMG_2043

IMG_2057

IMG_2059

IMG_2083

IMG_2087

IMG_2093

IMG_2100

IMG_2103

IMG_2107

IMG_2127

IMG_2137

IMG_2143

IMG_2153

IMG_2160

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente