(video) Echipa „Eye” a prezentat un nou promo video despre Chișinăul tăinuit sub sticlă

11178309_858584534218539_2523499108956314202_n
Foto: PC: Facebook/Eye

Proiectul inovativ planificat de un grup de tineri arhitecți autohtoni, ce presupune instalarea unei machete grandioase în Grădina Publică Ștefan cel Mare a orașului Chișinău, a prezentat un nou promo video.

Echipa „Eye” a elaborat un proiect unical care nu are analogii în întreaga lume – o machetă a orașului, creată cu ajutorul imprimării 3D, cu suprafața 400 metri pătrați. Clădirile în miniatură, elaborate în detaliu se vor afla chiar sub picioarele voastre.

Macheta Eye este o art-instalație informativă la nivelul pământului, situată sub blocuri de sticlă. Astfel, pe lângă faptul că nu se micșorează zona pietonală existentă, este creat și un efect miraculos în timpul plimbării deasupra „orașului”.

Seara, „mini-Chișinăul” va trăi o viață la fel de frumoasă ca și fratele său mai mare. Fiecare clădire va fi iluminată din interior cu ajutorul becurilor LED, ceea ce va oferi machetei mai mult volum și culoare.

Pe lângă toate acestea, instalația va juca un rol important în dezvoltarea turismului. Datorită panourilor touch screen, atât locuitorii Chișinăului, cât și oaspeții capitalei vor avea posibilitatea să se informeze despre principalele puncte de atracție și istoria orașului, rețelele de transport public, localuri, parcuri, hoteluri etc. La solicitarea spectatorului pot fi iluminate cu diferite culori orice monument istoric, stradă, filială a localurilor, magazin și instituție publică, traseu al transportului ales sau chiar o anumită casă de locuit.

Mai multe despre proiect descoperă în acest articol pe #diez.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente