Pilotul unui avion cu 152 de oameni la bord a murit în timpul zborului

pilot_2403179b_76349000
Foto: PC: imagine simbol, dcnews.ro

Comandantul unui avion de pasageri a murit în timpul zborului, în Statele Unite, copilotul reuşind să aducă în siguranţă la sol aeronava în care erau 152 de persoane, informează Mediafax.

Incidentul a avut loc la bordul unui avion Airbus A320 al companiei American Airlines, care zbura pe ruta Phoenix-Boston, având la bord 147 de pasageri şi cinci membri ai echipajului, relatează CBS News.

În cursul zborului, copilotul a transmis prin radio că este necesară aterizarea de urgenţă, întrucât căpitanul aeronavei este în incapacitatea de a-şi desfăşura activitatea.

Potrivit unor surse, căpitanului i s-a făcut rău şi a murit, în pofida manevrelor de resuscitare efectuate de un asistent de zbor specializat în măsuri de prim-ajutor.

Zborul American Airlines 550 a fost redirecţionat spre aeroportul din Syracuse (statul New York), unde copilotul a reuşit să efectueze în siguranţă aterizarea de urgenţă.

Compania American Airlines a confirmat moartea comandantului avionului, fără a oferi informaţii suplimentare. Conform unei surse din cadrul companiei, pilotul principal a murit la manşă, „din cauze naturale”.

Avionul va fi verificat şi va primi un alt echipaj, pentru a continua cursa până la Boston, destinaţia finală.

Veronica Railean

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente