Procurorul DNA a trecut Prutul și a fost prezentat membrilor CNA

mariana
Foto: PC: evz.ro

Expertul DNA, Mariana Alexandru, care vine să asiste instituțiile de drept din Moldova, a fost prezentată membrilor CNA. Ea a fost aleasă de delegaţia Uniunii Europene în urma mai multor demersuri ale CNA de oferire a asistenţei în domeniul investigării infracţiunilor economico-financiare.

Într-un comunicat emis de CNA scrie că procurorii anticorupție din Moldova „şi-au exprimat încrederea că experienţa doamnei Alexandru în calitate de procuror DNA le va fi una utilă pentru formularea unor recomandări privind îmbunătăţirea cadrului legal în domeniul anticorupţie şi investigarea eficientă a cazurilor de infracţiuni economico-financiare”, informează Agora.

Mariana Alexandru își va începe activitatea chiar de astăzi, aceasta constând din „organizarea unor ample deliberări cu beneficiarii proiectului, Procuratura şi CNA, în vederea aplicării celor mai bune practici din legislaţia internaţională”, potrivit comunicatului CNA.

Mariana Alexandru s-a pensionat în septembrie anul trecut, după 31 de ani de magistratură. Până atunci, aceasta a exercitat funcţia de procuror-şef adjunct al Secţiei II în cadrul DNA. Potrivit presei de peste Prut, pe parcursul activităţii sale, aceasta a instrumentat dosare de coruptie precum cele ale lui Cătălin Voicu, Monica Ridzi sau fostul premier român Adrian Năstase.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente