Cu aplicația „Companion” te vei întoarce seara însoțit de prietenul tău conectat virtual

woman-walking-home-alone
Foto: PC: ibtimes.co.uk

Noua aplicație mobilă numită „Companion” are drept scop asigurarea siguranței persoanei care merge pe stradă seara târziu. Zeci de persoane în jurul lumii deja utilizează această aplicație, care permite unui amic să te însoțească virtual pe drumul tău către destinația aleasă.

„Aplicația noastră mobilă permite oamenilor să contacteze familia sau prietenii lor pentru ca aceștia să tragă cu ochiul atât timp cât merg pe stradă seara târziu. Tot ce trebuie să facă un utilizator este să indice locul unde se află și destinația și să selecteze unul dintre contactele sale care îi va fi companion, iar pentru asta ei nici nu au nevoie să aibă aplicația instalată. Companionii pot duce cont de traseul parcurs și vor primi notificare automată atunci când persoana va ajunge în siguranță la locul necesar”, menționează creatorii aplicației.

 

companion-personal-safety-mobile-app
Companion

De asemenea, în cazul în care utilizatorul nu ajunge la timpul indicat, începe să alerge sau cade jos, sunt scoase căștile – companionul este imediat alertat. Are și posibilitatea să apese butonul care va redirecționa apelul la poliție sau să anunțe companionul său că se simte îngrijorat.

 

 

Companion app poate fi instalată pe Android și iOS.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente