Negrul este culoarea care este cel mai des asociată cu inteligenţa şi cu sex-appealul, potrivit unui sondaj realizat de curând în Marea Britanie, informează Mediafax.

„Ezitaţi dimineaţa în privinţa culorii hainelor pe care vreţi să le purtaţi atunci când vă prezentaţi la un interviu de angajare sau la o întâlnire romantică? Alegeţi negrul. Culoarea costumelor de bancher şi a ospătarilor este, de asemenea, culoarea care vă va oferi cea mai bună imagine pentru a părea în acelaşi timp inteligent, dar şi sexy”, afirmă autorii unui sondaj realizat de site-ul britanic Buytshirtsonline.

„Oamenii goi nu au nicio influenţă – sau foarte puţină, asupra societăţii”, spunea Mark Twain. Respectând acest dicton, 56 % din totalul celor 1 000 de respondenţi au spus că negrul este culoarea pe care o asociază cel mai bine cu încrederea în sine.

Negrul este, de asemenea, cea mai sexy culoare pentru bărbaţii şi femeile care au precizat nuanţa articolelor vestimentare pe care şi-ar dori ca partenerii lor de viaţă să le poarte. Totodată, negrul este şi culoarea care îi ajută cel mai des pe oameni să pară „inteligenţi” (iar rozul ocupă ultimul loc din acest punct de vedere).

„Negrul s-a clasat pe parcursul întregului nostru sondaj pe prima sau a doua poziţie pentru aspectele pozitive şi nu a apărut niciodată în topul aspectelor negative”, se afirmă în comunicatul de presă publicat de site-ul Buytshirtsonline.

Un alt studiu, realizat în 2010 şi menţionat de site-ul Quartz, în care participanţii au fost invitaţi să acorde note unor persoane îmbrăcate în haine de culori diferite, a indicat faptul că roşul şi negrul au obţinut cele mai bune scoruri, dar în sondajul realizat de Buytshirtsonline roşul a fost asociat şi cu aroganţa şi cu lipsa de inteligenţă.