Chișinăul a ajuns în vizorul fotografului francez Jean-Marc Caracci, care realizează un proiect fotografic al capitalelor europene, numit „Homo Urbanus Europeanus”.

Proiectul „Homo Urbanus Europeanus” cuprinde fotografiile a 35 de capitale, iar imaginea Chișinăului și anume a Catedralei din centrul orașului este cel de-al 36-lea oraș din cadrul acestei serii. Cadrele pe care le captează sunt monocrome, contrastante între alb și negru, punându-se accent pe omul care completează perfect imaginea, aflat într-un spațiu urban.

Fotograful francez a trimis un mesaj către #diez, spunând: „Sunt încântat să vă anunț că fotografiez Chișinăul, în cadrul proiectului meu fotografic recunoscut „Homo Urbanus Europeanus”.

Jean-Marc Caracci a adăugat că seria fotografiilor sale a fost prezentată recent în cadrul unei expoziții în orașul polonez Łódź în Galeria Atlas Sztuki, una dintre cele mai importante galerii de artă contemporană din Polonia. Tot aceasta a fost vernisată ulterior în Plzen, Republica Cehă, în contextul „Plzen 2015, European Capital of Culture”. Următoarea expoziție care va conține și poze realizate în Chișinău se va desfășura în Budapesta, Ungaria, în luna noiembrie a acestui an, în Centrul Cultural Italian.

Mai jos poți urmări câteva dintre fotografiile ce fac parte din acest proiect, captate în diverse capitale europene:

 

Atena. PC: Jean-Marc Caracci

Belgrad. PC: Jean-Marc Caracci

Bruxelles. PC: Jean-Marc Caracci

București. PC: Jean-Marc Caracci

Copenhaga. PC: Jean-Marc Caracci

Dublin. PC: Jean-Marc Caracci

Dublin. PC: Jean-Marc Caracci

Helsinki. PC: Jean-Marc Caracci

Instanbul. PC: Jean-Marc Caracci

Lisabona. PC: Jean-Marc Caracci

Londra. PC: Jean-Marc Caracci

Paris. PC: Jean-Marc Caracci

Reykjavík. PC: Jean-Marc Caracci

Roma. PC: Jean-Marc Caracci

Sofia. PC: Jean-Marc Caracci

Stockholm. PC: Jean-Marc Caracci

Vilnius. PC: Jean-Marc Caracci