(foto) Tinerii au participat la flashmobul „Timpul nedreptății continuă”

11951758_1089063864437046_7481096425637894472_n
Foto: PC: Facebook/Partidul Liberal

Astăzi, 23 august 2015, echipa Clubului Studenților Liberali au participat în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău la flashmobul „Timpul nedreptății continuă” – o acțiune de comemorare a victimelor care au avut de suferit în urma semnării Pactului Molotov-Ribbentrop, acum 76 de ani la Moscova.

Tinerii liberali au păstrat un moment de reculegere în memoria celor care au avut de suferit în urma semnării acelui pact. Ei au precizat că scopul acestei acțiuni este condamnarea Pactului Molotov-Ribbentrop, semnat pe 23 august 1939, prin care Uniunea Sovietică și Germania nazistă și-au împărțit sferele de influență în Europa.

 

PC: Facebook/Partidul Liberal
PC: Facebook/Partidul Liberal

Totodată, ei susțin că au venit să atragă atenția tinerei generații despre această dată tristă din istoria poporului român.

În acest sens, Ion Purice Nistor, Președintele Clubului Studenților Liberali, a menționat: „Studenții liberali condamnă actul din 23 august 1939, atunci când comuniștii și naziștii și-au dat mâna prin cei doi miniștri de Externe și, mai ales, Protocolul Adițional Secret, prin care Basarabia a fost anexată la URSS. De aceea am organizat acest flashmob de comemorare.”

 

PC: Facebook/Partidul Liberal
PC: Facebook/Partidul Liberal

Pactul Molotov-Ribbentrop, cunoscut și ca pactul Stalin-Hitler, a fost un tratat de neagresiune, încheiat secret, între Uniunea Sovietică și Germania nazistă, semnat la Moscova, la 23 August 1939, de ministrul de Externe sovietic Veceslav Molotov și ministrul de Externe german Joakhim Von Ribbentrop, în prezența lui Stalin.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente