Constantin Cheianu despre Corina Fusu: „Altă cale, decât cea de a protesta în cort împotriva ei, nu există”

collage cf
Foto: Constantin Cheianu și Corina Fusu. PC: ea.md/politics.md/colaj #diez

„Cum un om poate deveni neom”, astfel a fost intitulat mesajul pe care l-a postat Cheianu pe pagina sa de Facebook, care i se adresează actualului ministru al Educației, Corina Fusu.

În mesajul său, editorialistul își exprimă nemulțumirea față de faptul că politicianul Corina Fusu a început să facă lucruri pe care omul Corina Fusu nu le-ar fi făcut niciodată. „Cândva, am fost la nunta Corinei Fusu. Am apreciat-o mereu ca femeie, ca mamă, ca om de televiziune. Am admirat-o pe timpul guvernării comuniste când făcea parte din comitetul de grevă al televiziunii și petrecea nopțile în corturile din fața Casei Radio. Am salutat ideea ei când a decis să se implice în politică, deși îmi amintesc cât de greu se hotăra pentru asta și ce lucruri urâte spunea despre politică și despre politicieni.
De vreo cinci ani nu o mai recunosc. În această perioadă am văzut cum politicianul Corina Fusu a început să facă lucruri pe care omul Corina Fusu nu le-ar fi făcut niciodată. Și am mai văzut cum un om care parcă avea verticalitate și demnitate se lasă înjosită și scuipată în public de un lider de partid cretin și corupt”, scrie Cheianu.

De asemenea, acesta o îndeamnă pe Fusu să renunțe la ideea de a distruge tot ce a construit la Ministerul Educației, fostul ministru Maia Sandu.

„În final, văd cum revoluționara înflăcărată de cândva devine astăzi o reacționară înrăită, hotărâtă să distrugă la Ministerul Educației tot ce a construit Maia Sandu.
I-aș cere să se oprească, dar nu mai este omul care m-ar auzi. Mă tem că altă cale decât cea de a protesta în cort împotriva ei nu mai există”, a adăugat jurnalistul.

Cheianu a scris acest mesaj în contextul în care actualul ministru al Educației, Corina Fusu, dorește să modifice noul regulament cu privire la organizarea și desfășurarea concursurilor pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct în instituțiile de învățământ general, care a fost elaborat de echipa predecesoarei sale, Maia Sandu. Astfel, dacă proiectul de modificare propus pentru dezbateri publice va fi aprobat, candidații aspiranți la funcția de directori nu vor mai trebui să prezinte la concurs un certificat care le atestă standardul minim de competențe profesionale.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente