(ghid) Cum să acționezi dacă nu vrei să fie modificat „Regulamentul privind ocuparea funcției de director”

corinafusu
Foto: IPN/Evgheni Lachi

Ministrul Educației, Corina Fusu, vrea să schimbe „Regulamentul privind ocuparea funcției de director” aprobat anterior de către Maia Sandu. Printre schimbările care le propune dă posibilitate ca persoane nu tocmai calificate să devină directori de instituții de învățământ. Echipa #diez vă propune câțiva pași cum puteți să vă implicați ca acest lucru să nu se întâmple.

#1. Imprimă modelul de Recomandare pentru Regulamentul Ministerului Educației

#2. Semnează acest model

#3. Scanează-l/fă-i o fotografie

#4. Expediază-l Ministerului Educației prin e-mail la: [email protected]; [email protected]; [email protected][email protected]

Sau aruncă scrisoarea în cutia poștală a Ministerului (Casa Guvernului, intrarea de pe str. Bodoni, et. 1)

Sau trimite-o prin oficiul poștal cu indicația: Ministerul Educației, Casa Guvernului, Piața Marii Adunări Naționale, nr. 1, aviz pentru consultările publice privind proiectul ordinului cu privire la modificarea ordinului nr. 163 din 23 martie 2015. (Regulamentul cu privire la organizarea şi desfăşurarea concursului pentru ocuparea funcţiei de director şi director adjunct în instituţiile de învăţământ general).

#5. Publică fotografia scrisorii pe Facebook

#6. Adaugă hashtag-ul #directorcompetent

Model de Recomandare pentru Regulamentul Ministerului Educației

Reamintim că ministrul Educației, Corina Fusu, vrea să modifice „Regulamentul privind ocuparea funcției de director”.

Ministerul Educației, în frunte cu ministrul liberal Corina Fusu, vrea să modifice noul regulament cu privire la organizarea și desfășurarea concursurilor pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct în instituțiile de învățământ general, care a fost elaborat de echipa predecesoarei sale, Maia Sandu. Astfel, dacă proiectul de modificare propus pentru dezbateri publice va fi aprobat, candidații aspiranți la funcția de directori nu vor mai trebui să prezinte la concurs un certificat care le atestă standardul minim de competențe profesionale.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente