(video) Ministrul Educației, Corina Fusu, nu știe câți ani de independență are Moldova

Corina-Fusu
Foto: PC: Arena.md

Actualul ministru al Educației, Corina Fusu, nu cunoaște câți ani au trecut de la semnarea declarației de independență a țării noastre sau stă prost la capitolul matematică.

În cadrul unui discurs susținut miercuri, 12 august, la ceremonia de depunere a jurământului voluntarilor americani din Corpul Păcii, oficialul a declarat că „Republica Moldova este un stat tânăr. Pe data de 27 august 2015 vom avea doar 25 de ani de Independență”.

Menționăm că pe 27 august 2015, Republica Moldova va marca 24 de ani de la proclamarea independenţei și nu 25 cum a menționat actualul ministru al Educației.

Pe 27 august 1991, Moldova şi-a declarat independenţa faţă de Uniunea Sovietică. În acea zi, 280 de deputaţi au semnat Declaraţia de Independenţă a ţării, iar sute de mii de cetăţeni au salutat, în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău, acest eveniment istoric. Declaraţia de Independenţă, adoptată pe 27 august 1991 şi semnată de deputaţii primului Parlament al Republicii Moldova, a fost distrusă în timpul protestelor violente din 7 aprilie 2009. Documentul a fost restabilit într-o şedinţă festivă din 26 aprilie 2010 a Legislativului.

 

Ceremonia de depunere a jurământului de către noul grup de vol…Totuși câți ani de independență are Republica Moldova?

Posted by Privesc.Eu on Thursday, August 13, 2015

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente