Nouă deputați au renunțat la mandat. Cine sunt aceștia

plenara
Foto: PC: politik.md

Nouă deputați și-au depus astăzi mandatul. Este vorba despre cinci deputați liberali, doi liberal-democrați și doi reprezentanți ai PD.

Astfel, liberal-democratul Valeriu Streleț a renunțat la funcția de deputat și va deține fotoliul de prim-ministru, scrie Unimedia.

Și liberal-democratul Antolie Dimitriu a renunțat la fotoliul de deputat în favoarea celui de președinte al raionului Ialoveni.

Cele două fotolii libere a fracțiunii PLDM vor fi ocupate de Simion Pleşca și Octavian Grama.

De asemenea, democrații Molozea Nicolae și Vladimir Plahotniuc și-au depus mandatele. Molozea a renunțat la madatul de deputat în favoarea fotoliului de președinte al raionului Ștefan Vodă.

Din Partidul Liberal cinci deputați au renunțat la mandatul din Parlament. Este vorba de Iurie Chirinciuc care merge la Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Valeriu Munteanu care a acceptat fotoliul de ministru al Mediului, Corina Fusu – la Ministerul Educației, Anatol Șalaru care a fost nimit ministru al Apărării și Gheorghe Brega care va deține fotoliul de vicepremier pe probleme sociale.

Locurile liberalilor, devenite vacante în Parlament vor fi suplinite de:

1) Roman Boța, jurist;
2) Ştefan Vlas, politolog;
3) Petru Cosoi, manager în agricultură;
4) Alina Zotea, economist, asistent deputat în Parlamentul Republicii Moldova.
5) Artur Gutium

Totodată, socialistul Ion Ceban a anunțat că își va depune în scurt timp mandatul. Acesta intenționează să renunțe la mandatul de deputat în favoarea fotoliului de consilier în CMC.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente