Sute de cupluri din SUA au recreat celebra imagine a sărutului imortalizată în 1945 în Times Square

time square reprez
Foto: PC: Facebook/Times Square

Sute de cupluri au recreat vineri, la New York, imaginea sărutului din Times Square, dintre un soldat din US Navy și o infirmieră, imortalizată la 14 august 1945.

Această imagine a fost considerată de-a lungul deceniilor care au urmat drept un simbol al bucuriei provocate de încheierea celui de-al Doilea Război Mondial, transmite agerpres.ro.

 

PC: Facebook/Times Square

Fotografia intitulată „V-J Day in Times Square” (V-J fiind prescurtarea de la Victory over Japan, Victoria asupra Japoniei) a fost realizată de Alfred Eisenstaedt imediat după explozia de fericire cu care mulțimea adunată în Times Square a primit vestea capitulării Japoniei, prin care conflagrația mondială a luat sfârșit.

Participanții la acțiunea de vineri au reprodus cât mai fidel aspectul personajelor din fotografie și s-au sărutat cu patos, spre încântarea tuturor celor aflați în zonă.

 

PC: Facebook/Times Square

În seara zilei de 14 august 1945, peste două milioane de persoane se adunaseră în Times Square, unde se găsea, în acea perioadă, redacția ziarului New York Times, pentru a afla ultimele știri ale zilei. Anunțul referitor la sfârșitul războiului a fost primit cu exuberanță. Fotografia făcută chiar atunci a fost publicată o săptămână mai târziu în revista „Life”. Identitatea celor doi protagoniști a rămas necunoscută până azi.

Taguri: #inspirație
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente