(foto) Au început lucrările de reconstrucție și reamenajare a intrării în Orhei

orhei2
Foto: Fața nouă a Orheiului PC: Orhei.md

Cea mai importantă „poartă” din Orhei, cea din partea capitalei, se transformă. Conform dispoziției primarului, aici au început lucrările de reconstrucție și reamenajare.

Lucrările se fac la intrarea în Orhei de pe șoseaua M2. De asemenea, lucrări de reconstrucție se desfășoară pe sensurile giratorii și teritoriile adiacente de pe străzile 31 august și Chișinăului.

Toate rondurile și porțiunile de delimitare a drumurilor au fost reparate, fiind instalate 800 de metri de borduri. Pe diametrul rondurilor a apărut trotuarul, pavat cu piatră, astfel ca pietonii să poată traversa zona fără pericol. În total, a fost pus pavaj pe o suprafață de 400 metri pătrați. Porțiunile de asfalt distrus vor fi reparate zilele următoare.

 

PC: orhei.md

Pe sensul giratoriu de pe strada Chișinăului se repară întreg sistemul de iluminare și se restaurează felinarul aflat în centrul rondului. Cele trei panouri publicitare de pe rond au fost demontate definitiv.

Echipele de muncitori au început lucrările de înverzire. Au instalat conductele pentru sistemele de irigare automatizate. Acestea sunt prevăzute pentru varietatea de plante și gazonul rulou, care vor apărea aici în zilele următoare.

 

PC: orhei.md

La fel, se repară o porțiune de drum de lângă podul peste râul Răut. Muncitorii au construit un canal de scurgere a apei pluviale, au instalat bordurile și au făcut trotuarul, inexistent până acum. De asemenea, urmează să fie asfaltată o porțiune de carosabil.

După încheierea lucrărilor de reparație și reamenajare, pe sensurile giratorii menționate va fi făcut și marcajul stradal. Primarul Ilan Șor a dispus ca lucrările să fie încheiate până la data de 25 august.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente