Atracțiile turistice ale Moldovei au fost prezentate la Expo-Milano 2015

Air Solaris
Foto: Air Solaris

Weekend-ul trecut, vizitatorii Expo-Milano 2015 au avut posibilitatea de a descoperi cele mai cunoscute destinații turistice din Republica Moldova și de a admira cel mai autentic „Pom al Vieții” din Moldova, care etalează tradițiile, frumusețea regiunilor rurale, dar și gastronomia tradițională cu vinurile recunoscute în întreaga lume.

Moldova este considerată a fi una din cele mai puțin explorate destinații din Europa. Dezvoltarea potențialului turistic este un obiectiv prioritar în vederea atragerii turiștilor dornici să viziteze Republica Moldova, precum și a investitorilor străini. Din această cauză, prezentarea Republicii Moldova la Expo-Milano 2015 ca atracție turistică era un pas iminent și necesar.

Prezenți la eveniment, reprezentanții Agenției Turismului din Republica Moldova au împărtășit din farmecul celor mai „nevizitate” itinerare din Europa. Nelipsit a fost spotul video de prezentare a țării pe plan internațional, împreună cu brandul turistic al țării și o expoziție foto care a prezentat cele mai frumoase peisaje din Moldova.

 

11753665_1676558395909450_6748990714969663790_n

Linia de suvenire tematice cu brandul turistic de țară, prezentate la eveniment, a captat, în mod special, atenția vizitatorilor. La plecare, aceștia s-au delectat cu o degustare de vinuri moldovenești și un suvenir care să le amintească despre ținuturile pitorești pe care le pot descoperi în Republica Moldova.

Amintim că din 1 mai 2015, Republica Moldova participă, în premieră, cu pavilion propriu, la expoziția globală Expo-Milano 2015, care se desfășoară la Milano, Italia. Genericul ediției este „Hrană pentru planetă. Energie pentru viaţă”. În primele trei luni de la lansarea Expo-Milano 2015, pavilionul Republicii Moldova a găzduit variate evenimente de prezentare a celor mai importante ramuri ale economiei țării: agricultură, textile, vinificație, turism. De asemenea, vizitatorii au parte de diverse expoziții de picturi, precum și master-class-uri culinare.

Recent, pavilionul Republicii Moldova a găzduit o serie de show-uri culinare „Air Solaris” – evenimente care au îmbinat perfect inovația cu tradiția gustului, folosindu-se în totalitate energia solară în procesul de gătire. Cea care a dat viață ideii a fost echipa Energy Solaris, autoarea modulului de aer solar 4-în-1, iar vizitatorii pavilionului s-au bucurat din plin de ingeniozitatea proiectului. Totodată, toți cei care pășesc pragul pavilionului Republicii Moldova la Expo-Milano 2015 pot savura vinurile moldovenești, tradiționalele „plăcinte” și energia dansului popular.

„EXPO” este una din cele mai importante expoziții mondiale generice. Din momentul instituirii, în 1851, evenimentele „EXPO” au devenit simbol al industrializării și constituie o platformă deschisă pentru demonstrarea progreselor tehnice și tehnologice. În cadrul expozițiilor mondiale, statele promovează idei și tehnologii care schimbă lumea. La EXPO 2015 vor lua parte 140 de țări și numeroase organizații internaționale. Numărul vizitatorilor va depăși cifra de 20 mln, iar suprafața totală a expoziției va constitui 1,1 mln km pătrați. Detalii pe site-urile www.expo2015.org și www.worldexpo.md.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente