Piețele second-hand sunt adevărate comori pentru cei care știu cum să caute corect că să găsească obiecte interesante, calitative și la prețuri mici.

Prezentatoarea TV Lilu este cunoscută pentru ținutele asortate cu obiecte vestimentare deosebite pe care ea, deseori spunea, le găsește la piețele de vechituri din Chișinău. Într-un articol de-al său pe blog a relatat care sunt cele mai bune cinci piețe second-hand din capitală, unde poți găsi obiecte inedite și diferite de ceea ce se poartă în oraș. Iată ce a relatat ea din propria experiență:


#1. Piața de vechituri de lângă Gara de tren

 

PC: lilu.md

Acolo găsești accesorii deosebite, Vintage adevărat, căci bătrânii ies să își vândă trecutul pe câțiva lei amărâți. Un moșuleț vindea un sacou Ionel cu un leu. Făcând cumpărături acolo, te bucuri nu doar tu, dar îi lași cu zâmbetul pe buze și pe vânzătorii de amintiri, care au cu ce să își cumpere o pâine sau să achite facturile. În zilele de sâmbătă şi duminică, aproape şi străzile adiacente sunt pline cu lucruri scoase de oamenii care nu mai au cu ce să îşi plătească serviciile. Aşa că, veţi face şi fapte bune cumpărând acolo.


#2. Piaţa Lokomotiv

Peste podul de la Gara feroviară se află o altă piață second hand – Lokomotiv. Am descoperit-o recent. Dacă facem abstracție de comportamentul mahalagiu al vânzătorilor, locul respectiv e bun de inclus în lista shoppingului ieftin. Acolo găsești pălării drăguțe la 20 de lei și blugi până la suta de lei.


#3. Piața de la Flacăra

 

PC: lilu.md

Toată lumea știe de piața de la Flacăra. Lângă cinematograful căruia i s-a stins demult flacăra este o piață în care găsești de la fructe și șuruburi până la vechituri. Vă propun să răscoliți prin grămezile de haine înșirate ca la reducere, acolo puteți găsi lucruri deosebite. Important – târguiți-vă, că, de cele mai multe ori, prețurile la haine sunt exagerate. Ce îmi place mie de acolo – zona de perdele, covorașe, blănițe și așternuturi pentru pat. Îți faci casa lună cu minimum de investiție.


#4. Piața de la Botanica

 

PC: lilu.md

Mică, dar voinică. Plină de tot ce vrei și ai nevoie. Cel mai mult îmi plac tarabele cu mărunțișuri. Dacă mă lași să răscolesc, nu mă poți scoate jumătate de oră. Ochelarii de soare sunt superbi, sezonul e în toi așa că, veți avea nevoie. Merită să faceți o excursie pe acolo.


#5. Piața de la Ciocana

 

PC: lilu.md

Vă avertizez că este una dintre cele mai scumpe şi unele produse, chiar dacă sunt cu etichetă, pot costa ca în outlet-uri. Dar piața e mare și ai cu ce să îți ocupi jumătate de zi. Dacă vreți să vă coaseți ceva, acolo puteți să vă cumpărați materiale, pentru că sunt ieftine și calitative. Aveți grijă, dacă v-a plăcut ceva la nebunie, nu exteriorizați asta, pentru că prețul ar putea crește fenomenal, așa e businessul la Ciocana.