10 lucruri esențiale pe care trebuie să le iei cu tine la festivalurile în aer liber

sziget1
Foto: Szitizenii la Festivalul Sziget, PC: Sziget Festival Official

Întrucât mai mult de o jumătate de vară e înainte, cu siguranță vei pleca la vreun festival național sau internațional, iar pregătirea pentru el trebuie să fie minuțioasă, pentru ca să nu te trezești într-o după-amiază fără pastilele necesare sau într-o seară fără… cort.

Festivalul Berii, cel Etno-Balcanic, Gustarul, Sziget sau Untold sunt doar câteva din open-air-urile la care ar trebui să te duci în această vară. Iată de ce, după numeroasele festivaluri din țară, echipa #diez a hotărât să listeze 10 lucruri esențiale care vor fi utile să le iei cu tine în călătoria ta la orice concert de câteva zile. Dacă ai de gând să mergi cu cortul la festival, sfaturile de mai jos sunt pentru tine.


#1. Produse de îngrijire

 

PC: wikimedia.org

Este necesar să iei cu tine pastă de dinți, deodorant, dezinfectant pentru mâini, un săpun solid destinat pielii fine a feței tale și o cutiuță de plastic special pentru el. Adevărul e că la festivaluri, chiar de nu sunt cabine de duș și robinetele sunt puse afară pentru accesul tuturor, trebuie să minimalizezi riscul de a te murdări. Plus, mai ia și un șampon uscat pentru podoaba ta capilară. Iată de ce, produsele de îngrijire, care vin și în ambalaje mici și comode, sunt un must pentru festivalurile de câteva zile.


#2. Medicamente

 

PC: Huffington Post

La drept vorbind, niciun festival nu trece fără vreo petrecere mai nebunatică, unde cei prezenți consumă multe produse alimentare și alcool. Iată de ce, trebuie de luat niște pastile precum Paracetamol sau Citramon pentru a preveni durerile mahmurelii. De asemenea, aceste pastile ajută la tratarea temporară a durerilor de cap. Nu uita pastilele sau vitaminele prescrise de doctorul tău, întrucât un festival nu este motivul să lași un tratament. Mai poți lua pastile care ar putea trata durerile și tulburările de stomac, întrucât nu știi sigur cât de sănătos vei mânca, produse antiseptice cum ar fi peroxidul de hidrogen, niște plasturi și vată.


#3. Șervețele

 

PC: photobucket.com

Ia cu tine câteva pachețele de șervețele uscate și umede. Îți vor fi utile!


#4. Un power bank

 

PC: techczar.in

În cazul în care vei dori să-ți reîncarci bateria la telefon, cel mai probabil va trebui să plătești ceva bani organizatorilor pentru a te folosi de prizele din zonă. Îți recomandăm să iei cu tine un power bank care îți poate reîncărca bateria de 4-5 ori.


#6. Snackuri

 

PC: tigervend.com

Da, știm că la unele festivaluri este interzis să vii cu produsele tale, respectă această regulă. Totuși, mâncarea la festivaluri poate avea prețuri exorbitante, iată de ce ia snackuri la festivalurile care permit aceasta. Biscuiți, covrigei, banane, plăcințele sunt câteva propuneri. În plus, ele nu bat la buzunar atât de tare.


#7. Pălărie și ochelari de soare

 

PC: goodfon.su

Festivalurile în aer liber presupun nu doar concerte, dar și plimbări lungi prin soare. Iată de ce, protejează-ți capul și ochii de contactul direct cu razele solare.


#8. Cremă cu SPF înalt

 

PC: Huffington Post

Evită arsurile de la expunerea îndelungată la soare și protejează-ți pielea de uscare excesivă.


#9. Bani gheață

 

PC: fiscalliteracy.com

Nu purta cu tine mulți bani gheață. Totuși, se întâmplă deseori la festivaluri ca rândurile la bancomat, dacă este unul, să fie mari și interminabile.


#10. O gentuță mică

PC: jwhulmeco.com

Bineînțeles că vei lua cu tine un rucsac în care vei pune toate aceste lucruri necesare, dar ai nevoie și de o gentuță mică unde vei putea bune banii cash și actele de identitate dacă mergi la un festival internațional. Nu lăsa niciodată obiectele de valoare în cortul tău.

De asemenea, poți revizui recomandările de a merge cu cortul în vacanță, doar vei avea nevoie și de haine mai calde sau alte lucruri utile. În cazul în care vei merge la un festival de lungă durată și ai hotărât să iei un bagaj mai mare de haine, iată și câteva sfaturi cum să-l împachetezi corect.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente