(video) MÂNDRIA: Cunoaște-i pe primii tineri designeri inspirați de portul românesc

FotorCreated
Foto: Colaj #diez

Klumea revine în vara acestui an cu o nouă ediție a festivalului IA MANIA. Una dintre principalele atracții ale festivalului este concursul „MÂNDRIA”, destinat tinerilor designeri. Aceștia își vor prezenta noile colecții prêt-à-porter, inspirate din frumoasa IE.

Anul trecut, din cei 11 participanți, învingătoarele concursului tinerilor designeri „MÂNDRIA” au fost fetele de la Soulmates, care au reprezentat țara la Oxford Fashion Week, cu colecția exclusivă „Zbor”. În acest an, în cadrul concursului participă 17 tinere talente dornice de afirmare. Premiile din acest an pentru câștigătorii concursului sunt:

Locul I: TABLETĂ + SMARTPHONE 2 în 1 + 7.000 de lei
Locul II: TABLETĂ cu funcții de SMARTPHONE + 5.000 de lei
Locul III: TABLETĂ cu funcții de SMARTPHONE + 3.000 de lei

Astăzi, vă facem cunoștință cu primii șapte participanți care s-au înscris în concurs.

Evgheni Hudorojcov își încearcă din nou puterile la MÂNDRIA. De data aceasta vine cu Cosânzeana

La doar 25 de ani, Evgheni Hudorojkv se bucură de succes atât în Republica Moldova, cât și peste hotarele ei. Exact ca și anul trecut, Evgheni s-a înregistrat la concursul „MÂNDRIA” pe ultima sută de metri, fiind implicat concomitent în mai multe proiecte de design vestimentar. „Colecția mea pentru concursul MÂNDRIA se numește «Cosânzeana». M-a inspirat Ileana, mai ales gingășia și puterea ei”, spune Evgheni Hudorojcov.

 

Marcela Moscovciuc creează pentru MÂNDRIA o colecție plină de dor

Are talentul de a transforma o bucată de stofă într-o haină frumoasă. De aceea, Marcela Moscovsciuc a ales să studieze designul vestimentar la Universitatea Tehnică din Moldova, ba mai mult, în penultimul an de masterat s-a înregistrat și la concursul „MÂNDRIA”. Drept sursă de inspirație în crearea colecției „O parte din tine” i-au servit ornamentele de pe casele vechi, iar mesajul pe care vrea sa-l transmită tânăra creatoare este că, oriunde ne-am afla, nu trebuie să uităm și să ignorăm rădăcinile.

 

Constanța Balaban vine la MÂNDRIA cu o colecție pentru sezonul toamnă-iarnă

Constanța Balaban are 25 de ani și este absolventa Universității Naționale de Arte de la București. Dragostea pentru artă și firea nonconformistă a determinat-o pe Constanța să aleagă calea designului vestimentar și să se înregistreze în concursul „MÂNDRIA”. Colecția „Miorița” pe care o creează Constanța pentru concursul „MÂNDRIA” este destinată femeilor cărora nu le este frică să experimenteze.

 

Sergiu Mereșciuc, cel mai tânăr participant la concursul „MÂNDRIA”

Vrea să dea o pată de culoare lumii, din acest motiv Sergiu Mereșciuc a ales designul vestimentar și este student în anul III la AMTAP. La cei 20 de ani, știe că succesul va veni doar dacă crezi în ceea ce faci și depui foarte mult efort. Sergiu și-a numit colecția, pentru concursul „MÂNDRIA”, „Chemarea Codrilor” și este inspirat de viața și munca țăranilor. De fapt, prin această colecție, tânărul designer vrea să transmită mesajul că „munca l-a creat pe om”.

 

Două creatoare și o colecție pentru bărbați pentru concursul „MÂNDRIA”

Maria Michitci, 22 ani și Elena Damian, 27 de ani, ambele absolvente ale AMTAP și-au unit forțele și visurile și s-au înregistrat în concursul „MÂNDRIA” cu o colecție ruptă din basme. Colecția pe care o pregătesc tinerele designer-ițe pentru concursul „MÂNDRIA” se numește „Legenda Mărului” și este creată pentru bărbați.

 

Cristina Culish, se pregătește cu „BRIO” pentru concursul „MÂNDRIA”

Cristina Culish este absolventa Academiei de Studii Economice, iar acest lucru nu a împiedicat-o să îndrăgească designul vestimentar, pasiune moștenită de la străbunica sa Ana. La 31 de ani Cristina este managerul brandului „Brio” și nu își imaginează viață fără schițe, stofe și echipa sa care îi asigură succesul companiei. Deși nu a creat niciodată ținute în stil etno, Cristina s-a aventurat în concursul „MÂNDRIA” și așteaptă cu nerăbdare să își vadă colecția scoasă în capăt până pe 5 iulie. Colecția sa pentru concursul „MÂNDRIA” se numește „Dor de Țară” și va fi rodul unei colaborări între brandul „Brio” și meșterul popular Ludmila Cîrpala. Ținutele create vor fi destinate femeilor care își cunosc rădăcinile și doresc să valorifice portul național, îmbinând tradiționalul cu modernul.

 

Ana Tarasiuc revine cu mândrie. Vezi ce colecție pregătește pentru concurs!

Ana Tarasiuc, după ce anul trecut a luat locul II la concursul „MÂNDRIA”, a decis să își încerce puterile și anul acesta. În cadrul acestei ediții însă nu vine singură, ci a reușit să o convingă pe colega sa, Nina Vîsoțcaia, să participe împreună la concurs. Ba mai mult, fetele sunt sigure că vor lua premiul mare! Deocamdată fetele nu au brand, dar lucrează la acest capitol, deoarece ele cred că denumirea mărcii lor trebuie să fie sonoră și să le reprezinte în totalitate atât pe ele, cât și hainele pe care le creează.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente