(infografic) Haine mai scumpe și alimente mai ieftine: Cum au evoluat prețurile în luna iunie 2015

piata-centrala-21
Foto: Fotografie simbol PC: jurnalgiurgiuvean.ro

În luna iunie a acestui an, prețurile medii de consum au crescut cu 0,1 la sută față de aceeași perioadă a anului trecut. Acest fapt se explică prin majorarea prețurilor cu 0,7% la mărfurile nealimentare și cu 0,2% la tarifele pentru prestarea serviciilor. În același timp, prețurile la produsele alimentare s-au redus cu 0,6%.

Datele au fost prezentate în cadrul unui comunicat emis de către Biroul Național de Statistică. În ciuda creșterii de 0,1 la sută, îmbucurător este faptul că prețurile alimentelor de larg consum, în această perioadă, s-au redus. Iată care sunt cele mai importante alimente pe care le cumpărăm în această lună la prețuri mai mici:

 

Alimentele care s-au scumpit nu au o influență semnificativă asupra creșterii generale. Cu toate acestea, morcovii, ceapa, ouăle de găină, fructele de livadă sau citricele se regăsesc pe lista scumpirilor.

 

Creșterea generală este influențată semnificativ de majorarea prețurilor nealimentare, care sunt mai mari cu 0,7 la sută decât în perioada similară a anului trecut. Iată cele mai importante mărfuri pentru care acum plătim mai mult:

 

În ceea ce privește serviciile prestate populaţiei, în luna iunie a fost înregistrată majorarea tarifelor medii lunare la următoarele servicii:

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente