A murit actorul Christopher Lee, cel mai cunoscut și iubit Conte Dracula și Saruman

saruman
Foto: Christopher Lee în rolul lui Saruman în epopeea „The Lord of the Rings”, PC: thediviningnation.com

Legenda cinematografică din Marea Britanie, Christopher Lee, cunoscut pentru rolurile sale în „Count Dracula”, „The Lord of the Rings” și „Star Wars” a decedat la vârsta de 93 de ani după ce a fost spitalizat cu boli de inimă și respiratorii.

Christopher Lee, cel mai bine cunoscut și iubit după rolurile sale de Contele Dracula și Saruman, a decedat duminică dimineața în spitalul Westminster din Londra. Decizia de a spune această noutate tristă întregii lumi aparține soției sale, care dorea să anunțe membrii familiei mai întâi. Cuplul a fost căsătorit aproape 50 de ani, informează The Guardian.

 

PC: The Telegraph
PC: The Telegraph

Lee este unul din actorii care a participat la cel de-al doilea Război Mondial, fiind voluntar britanic pentru forțele finlandeze în timpul Războiului de Iarnă din 1939.

Veteranul cinematografic nu este cunoscut doar pentru carierea sa filmografică, dar și pentru cariera muzicală, lansând câteva albume de heavy metal, inclusiv Charlemagne: The Omens of Death. În 2011, Lee a primit titlul de Cavaler în cadrul sistemului onorific britanic Knight Bachelor pentru meritele sale în cinematografie și caritate, iar în 2011 i-a fost acordat premiul Bafta.

 

Cariera sa filmografică a început în 1947, având rolul într-un film gotico-romantic „Corridor of Mirros”, iar după 1950 a început să fie recunoscut pentru alte roluri.

Reporterul The Telegraph Tim Robey a selectat cele mai bune roluri ale lui Sir Christopher Lee, menționând că acesta a fost cel mai bun Conte Dracula văzut în cinematografie. De asemenea, rolul lui Saruman în trilogia „Lord of the Rings” i-a adus o mare popularitate, deși în partea a treia, o scenă foarte importantă din film cu participarea actorului a fost tăiată. Iată de ce, Peter Jackson a hotărât să-l includă în partea a treia a „Hobbit”-ului într-o scenă în care actorul, la ai săi 92 de ani, îndeplinește trucuri în stilul Shaolin Kung Fu, menționează același articol.

 

Christopher Lee în rolul lui Lord Dooku în „Star Wars”, PC: dorksideoftheforce.com
Christopher Lee în rolul lui Lord Dooku în „Star Wars”, PC: dorksideoftheforce.com

După acest anunț trist, pe Twitter, fanii lui Christopher Lee, inclusiv diverși oameni de vază, au început o mișcare-tribut în memoria actorului. Primarul Londrei a postat o imagine amuzantă cu referire la cariera actorului în epopeea „Star Wars”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente