Peter Jackson – De la „Hobbit” la lansarea unei expoziții despre Primul Război Mondial

peter
Foto: Peter Jackson la deschiderea expoziției, PC: stuff.co.nz

Vestitul producător de filme Peter Jackson, cunoscut pentru trilogiile „Hobbit” și „Stăpânul Inelelor”, a luat o pauză de la filme, lansând o expoziție despre Primul Război Mondial, scopul acesteia fiind de a extinde informațiile și de a lărgi gama de cunoștințe despre acest eveniment istoric.

Expoziția are loc în Wellington, Noua Zeelandă, fiind supranumită „Great War Exhibition” și în cadrul acesteia vor fi făcute publice imagini ce descriu viața în șanțurile și în câmpurile de luptă. Pozelor monocrome și în alb-negru le-a fost adăugată culoare, cu ajutorul efectelor vizuale furnizate de artiștii din Weta Digital, studioul lui Peter Jackson, anunță Mashable. Producătorul consideră că alb-negrul îi face pe oameni să gândească că era războiului a fost doar monocromă. „Îmi doresc ca oamenii să fie capabili să vadă culoare, la fel cum și soldații o vedeau”, spune Jackson. „Dacă iei o poză alb-negru și o colorezi într-un mod inedit, vei vedea detaliile. Vei observa emoțiile sale. De fapt, vei simți o putere ce într-adevăr te ia prin surprindere”, explică producătorul.

Peter Jackson a lucrat la această expoziție timp de câteva luni după ce a finalizat trilogia sa „Hobbit”. El este posesorul unor avioane și artefacte din acea eră, iar unele le-a donat muzeului unde are loc expoziția. Producătorul plănuiește să lanseze, periodic, expoziții care vor întruchipa și descrie anumite evenimente istorice importante omenirii.

Expoziția are loc în Muzeul Dominion și a primit o finanțare de aproximativ 9,2 milioane de dolari SUA prin donații din partea societății civile și sferei publice. De asemenea, va fi invocat rolul Noii Zeelande în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Intrarea va fi gratuită, așa că, dacă călătorești în Noua Zeelandă, ai ocazia să mergi la o expoziție inedită.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente