(foto) Încă o zi până la Festivalul „Mai Dulce” – unicul eveniment dedicat deserturilor

6
Foto: Mai Dulce te așteaptă!

Cel „Mai Dulce” festival din Moldova revine duminică, 24 mai, cu o nouă ediție. Vă așteaptă 8 ore pline de distracție, dedicate celor mai dulci tradiții gastronomice.

Cea de-a treia ediție a Festivalului, organizat de Klumea, va începe la 12:00, în cartierul cuprins între străzile Veronica Micle și Vlaicu Pârcălab. Pentru o mai mare accesibilitate la eveniment vor fi 3 intrări pe teritoriu: dinspre bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, dinspre str. Pușkin și dinspre str. Mihai Eminescu.

11255217_929672717072442_7280519053277596341_n

 

La eveniment vă veți putea delecta cu cele mai delicioase deserturi, care vor fi prezentate de circa 50 de gospodine și bucătari iscusiți care vin să ne amintească cât de dulci pot fi amintirile din copilărie. Oferta gastronomică va conține atât rețete tradiționale, cât și deserturi internaționale. Veți putea participa și la câteva concursuri trăsnite, printre care mâncat macarons la viteză sau mâncat gogoși fără mâini.

3

 

La eveniment se va desfășura și un Teatru Gastronomic cu Zahăr 5 inimioare, unde veți avea ocazia să învățați live și gratuit de la cinci bucătari iscusiți, câte o rețetă de desert şi secretul preparării acesteia.

3 (2)

 

Nici anul acesta nu va lipsi trofeul CIREAŞA DE PE TORT – creat, la rugămintea organizatorilor, de către meșterița Irina Brăiescu și brandul Bray’s. „Cireașa de pe Tort” va fi oferită pentru Cel mai delicios desert tradițional și Cel mai delicios desert internațional.

2

 

Cei mici se vor putea distra și învăța la diferite ateliere de creație destinate special pentru ei. Totodată, în cadrul Târgului copiilor cuminți, peste 40 de copii ce și-au făcut ordine în dulap, vor veni la târg cu jucării, haine și cărți pe care vor încerca să le vândă de sine stătător. Circa 70 de meșteri s-au înscris la târgul de artizanat.

IMG_4988

 

Atmosfera celei mai dulci sărbători din Chișinău va fi asigurată de hit-urile alese de DJ Viktor Codek. De la ora 17.00 va începe concertul în care veți avea ocazia să admirați trupe noi, care fac viața orașului nostru mai frumoasă și mai neordinară. Aceștia sunt WonderCity, Miriam, Mihaela Handuca și Andi Oancea, Vera Țurcanu, iar în încheiere vom avea un recital cu Guz.

1514592_929603313746049_8618037697169333759_n (1)

 

Costumează-te tu și familia ta într-un mod cât mai deosebit, pentru că curcubeul este sursa de inspirație a evenimentului în acest an. „Inventați, căutați, găsiți cum să faceți parte și voi din această sărbătoare colorată. Fiți și voi un curcubeu! Vom aprecia ENORM dorința voastră de a face parte din gașca noastră colorată”, ne îndeamnă organizatorii evenimentului.

7

 

Evenimentul are și o cauză de binefacere. Proiectul ARTERAPIA este beneficiarul festivalurilor K Lumea din această vară, prin intermediul căruia vom încerca să decorăm spațiile spitalelor de copii din Moldova.

4

Biletele pentru eveniment pot fi achiziționate acum online de pe iTicket.md. Costul unui bilet este de 40 lei. Copiii până la 7 ani vor beneficia de intrare gratuită.

Stai cu ochii pe Klumea pentru detalii. Vizitează-ne la www.klumea.eu şi urmăreşte pagina de Facebook.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente